Manlief gaat met geld smijten.

Elke dag als ik in de vroege ochtend de deur achter me dicht trek, verbaas ik me over de zachte temperatuur. Dat is weldadig en de toenemde donkerte neem ik voor lief, het is eigenlijk ook wel knus.

Vorig jaar om deze tijd, liepen we te verbranden in het schroeiend hete Lissabon en dit jaar?……blijven we thuis.

We gaan geen cultuurreis maken, manlief heeft wat anders in gedachten, hij wil de opbrengst van zijn geliefde Honda besteden aan iets bijzonders en blijvends en daar is nog wat extra money voor nodig. Hij gooide dus zijn kont in de krib en maakte erg duidelijk dat we niet op reis zouden gaan. Heel jammer vonden broerlief en ik, want wij wilden naar Bilbao.

Manlief wist me te overtuigen dat hij iets heel bijzonders in petto had………

Toen ik hoorde wat dat dan wel was, schrok ik me te pleuris en moest het even laten bezinken en nu?…………vind ik het een super plan en verheug me er enorm op.

Ik ga jullie nog niet vertellen wat het gaat zijn, manlief en ik verkneukelen ons lekker met zijn tweetjes voorlopig.

In November of December zal ik jullie er alles over vertellen.

Tja, geen reisje nu, dus moeten we ons maar alvast gaan verheugen op de overwintering van maar liefst drie en een halve maand. Wat een vooruitzicht, dat houdt me op de been.

Er komen nog hele leuke, gezellige feestelijk maanden aan en…ja hoor studio Ciao begint het drukker te krijgen, dus werk aan de winkel, LEUK!

Ik ben er deze week een dagje alleen op uitgetrokken, manlief zit nu erg graag voor de buis naar de Vuelta te kijken, dus trakteerde ik mezelf op een dagje Breda.

Het was monumentendag en we hebben hier ons jaarlijkse fotofestijn https://www.bredaphoto.nl, waarvoor ik een passe-partout heb aangeschaft. 

Ik besloot om een stuk Breda te doen, waar ik niet zo vaak kom, de wijk Belcrum, een upcoming wijk, waarin cultuur op handen gedragen wordt.

Ik bezocht wat monumenten, zoals een watertoren, vervallen loodsen en een fabriek, een beleving hoor.

Dit jaar is deze wijk rijk bedeeld met foto exposities, zelfs in de monumenten, een super combinatie vind ik.

Ik heb er uren rondgedwaald en enorm genoten van zowel de foto’s als de oude, soms half vergane gebouwen en uiteraard ook veel gefotografeerd, maar wat had ik graag een model bij me gehad, dit zijn zo’n mooie fotolocaties.

Gelukkig ga ik zondag met mijn jonge fotovriendin weer op stap in een ander deel van Breda. 

Deze week ging voorbij in een zucht en een scheet en eigenlijk is er verder niet veel over te vertellen. 

Vooruit, ik pers er nog wat uit:

De oude dame had een kwade dag, even was ik bang dat ze weer eens ouderwets zou ontploffen.

De vervangende hulp bakt er nog steeds niks van, ik werk nu met haar mee en deel bevelen uit.

De druiven zijn rijp, er kan geoogst worden.

Ik heb een online biowinkel ontdekt https://www.biologischetoko.nl. Ik hoef niet meer naar de biologische winkel te lopen, ik bestel nu alles in grootverpakkingen, ideaal en ik hoef niet meer te sjouwen.

Ik had al langer de pest aan die winkel, ze werken er met een pasje en als je geen betalend lid bent, betaal je vele euro’s meer. Omdat de AH en de Lidl veel biologische producten hebben, loonde het voor ons niet om lid te worden. Het ging mij bij hen voornamelijk om havervlokken (grof) en peulvruchten. Ook de man achter de kassa lag me niet.

Gisteren kreeg ik mijn eerste bestelling binnen, die arme postbode had wat te sjouwen, maar ik heb voor maanden mijn ontbijtje binnen haha, een stuk goedkoper ook nog.

Manlief en ik zijn op marktplaats allerlei zooi aan het verkopen, ruimt lekker op en de ‘buit’ leggen we bij??????, je weet wel.

Ciao.

2 thoughts on “Manlief gaat met geld smijten.

  1. Nou, je stelt ons wel op de proef Yvonne! Rustig slapen kunnen we voorlopig wel vergeten! Pffff…. 😉