Gaat Ciao stoppen met haar blog?…..

Wisten jullie dat er een nieuwe wet in werking is getreden en dat die door ‘Europa” is bedacht?

Nu verzint ‘Europa’ wel meer en ik volg het niet allemaal, ik denk vaak:’het zal wel’.

Maar dit keer raakte het me persoonlijk en jullie ook.

Wat is het geval; sinds 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Aanvankelijk dacht ik dat het alleen bedrijven en instellingen etc aanging. Maar bij nader inzien werd het me duidelijk dat ook yvonneciao.nl maatregelingen moest gaan nemen, ik moest een privacyverklaring plaatsen op mijn blog en ik moest een verwerkers verklaring afsluiten met mijn host.

Het klinkt eenvoudig, maar voor mij was het een regelrechte ramp! Nou moeten jullie weten, dat ik deze site helemaal in mijn uppie, als volkomen leek, heb gebouwd, met behulp van google en youtube. Voor yvonneciao.nl de lucht in kon gaan, wilde ik nog wat onvolkomenheden wegwerken en daarbij kreeg ik hulp van een student ICT, die had ik gevonden op marktplaats. 

Ik keek goed wat hij deed, schreef wat dingen op en binnen het uur was mijn blog online.

Mijn domeinnaam had ik van tevoren gekocht van hostnet, zij zijn dus, tegen maandelijkse betaling, mijn host en wat dat precies allemaal inhoudt, geen idee, maar technische hulp geven ze niet in ieder geval.

Je ziet, ik snap er eigenlijk niets van, maar ik had er een gerust gevoel over en had voor eventuele problemen die student achter de hand, dacht ik. 

Nu had ik die knul dus nodig en wat bleek?, hij is van de aardbodem verdwenen, grrrr.

Ik was ten einde raad en ging op zoek naar hulp aan huis, op marktplaats, in een facebookgroep en in de wijkapp.

Niets en niemand die me kon helpen en ik besloot ten einde raad maar te stoppen met mijn blog, maar oh wat deed het zeer. 

Het zat me niet lekker, ik sprak mezelf moed toe en ging aan de slag met een privacy verklaring in Jip en Janneke taal te schrijven en dat is me na een paar terror dagen gelukt, hoera.

Maar hoe plaats je die nou in een linkje op je blog? Ik had werkelijk geen idee en het resulteerde in slapeloze nachten en dagen lang achter de mac, op zoek naar antwoorden en/of hulp.

Uiteindelijk is het me met hulp van youtube gelukt, maar vraag me niet hoe, na vele probeersels en mislukkingen stond ie er opeens. Je ziet het linkje in het blok boven aan, dat kun je veilig aanklikken (nu helemaal, haha), de verklaring verschijnt in het klein, maar als je er nog eens op klikt, kun je het nog lezen ook. 

En toen….kwam er hulp, of eigenlijk moet hij nog komen, ene M……… komt me, via de wijkapp, helpen met dingen waar ik tegen aanloop. Zo fijn om nu iemand te hebben waar ik op terug kan vallen, want deze prikkende brein dagen waren niet leuk.

Tja en toen moest ik nog die verwerkers verklaring afsluiten daar snapte ik ook geen hol van, ik heb hem naar eer en geweten zo goed mogelijk ingevuld, meer kan ik niet doen. Pfffff, wat een enerverende week, maar ik ben ‘Europa proof”.

Mochten er lezers zijn, die verstand hebben van WP en/of er mee werken, mail me alsjeblieft, samen staan we sterk.

Mijn fotoproject, de ‘Markanten’, wordt nog steeds leuk ontvangen, ik heb nog geen weigeraars gehad en heb al 6 toppertjes en heb nog 4 lopers op mijn verlanglijstje. Ik kom ook nog leuke rennende mensen tegen, zal ik die ook nog eens tot stoppen durven te manen?

Over toppertjes gesproken, pa en ma ooievaar, hebben 3 kinderen op de wereld gezet en druk dat ze het hebben. Heel leuk om te zien, weer leven in de brouwerij.

Tot slot, nog wat toppers, het hockeyteam van kleinkind2 heeft gewonnen en laat ik er nou net zijn om te fotograferen, hoeraaa! Ciao

 

2 thoughts on “Gaat Ciao stoppen met haar blog?…..

  1. O jee, dank je. Ik dacht dat dit ook aan mij voorbij zou gaan. Heb via WP een pagina. En als bijlesdocent moet ik dit vast ook doen. Ggggrrrr. Ga mij er ook maar eens in verdiepen.
    Overigens welk linkje bovenin bedoel je? Of kijk ik er gewoon overheen.
    Liefs uit Rotterdam
    Yvonne