I Love Breda

Het was jazzfestival in Breda en dat is feest, kan ik jullie vertellen. Overal in de stad waren podia en er speelden dagelijks vele jazzbands. 

De stad swingde, het was afgeladen vol met vrolijke mensen. 

Uiteraard ben ik met de president op stap gegaan, wat een kans voor een beginnend straatfotograaf. Ik moet zeggen, het bevalt me en ik ben al wat minder bescheiden en prop me door de massa heen, het grappige is dat het nog geaccepteerd wordt ook, de camera krijgt voorrang.

De president was net bekomen van de jazz, toen hij alweer actiefoto’s van kleinkind1 mocht maken tijdens een hockeywedstrijd. Dat werd weer werken met snelle sluitertijden, een goeie oefening en kleinkind1 blij met de foto’s. 

In het Markdal wordt het ook weer wat spannender, er vliegen prachtige libellen (juffers) rond en de ooievaar heeft jonkies, ik weet nog niet hoeveel. 

Moederzwaan is ook aan het broeden, eindelijk weer leven in de brouwerij. 

We zijn met mijn broer de stad in geweest en dat werd een bijzonder leuk dagje uit in eigen stad. 

Met trots lieten we hem het Chassé theater (Herzberger) zien, maar broerlief vond er geen bal aan. Maar…….de ondergrondse parkeergarage had zijn volledige aandacht gelukkig. 

Ons stedelijk museum is samengevoegd met het designmuseum en tot onze grote vreugde is dit zeer goed gedaan. 

Ze pakken uit met een geweldig mooie tentoonstelling ‘True Beauty’, op de grens van kunst en wetenschap. Eindelijk een beetje ‘kunsthal’ gevoel in Breda. 

Deze tentoonstelling laat zien dat het gezicht van de wetenschap steeds verandert en daardoor krijg je nieuw beeldmateriaal. De beelden, afkomstig van scans, microscopen, telescopen, MRI’s, animaties van internationale toponderzoekers worden afgewisseld met het werk van kunstenaars. 

Met verbazing hebben we deze prachtige beelden stuk voor stuk bekeken, ongekend mooi. 

Als bewijs hier wat foto’s. 

We maakten daarna nog een flinke wandeling door Breda, aten een heerlijk maal bij ‘Dickens&Jones’ aan de Grote Markt en namen temidden van jonge gansjes nog een afzakkertje bij ‘Parc’, in ons mooie stadspark. Zo leuk om je eigen stad aan een ander te laten zien. 

I Love Breda, Ciao.