Flamenco en een godenmaal

Zondag 25 Februari 2018

Manlief sliep vannacht als een snurkend roosje en ik was om 02:00 klaarwakker.
Ik heb nog mijn stinkende best gedaan om in slaap te vallen, helaas, om 05:00 gaf ik het op.
Ik moet zeggen, ik was best okee, zeker na de koffietjes van onze lieve ‘Dolce’.
Een voordeel van vroeg op zijn, is dat de WiFi dan nog redelijk is, dus ik kan mijn verslag op mijn site zetten, het nieuws lezen en ‘feuden’.
Rond 07:15 ging ik op pad, het was frisjes, maar voor mij super relaxed.
Ik liep straf mijn ronde, deed mijn oefeningen, ging nog even loeren bij de roze buren en floepte de casa weer in. Ja ja, een beetje gehaast, want ik had een druk programma.
De pap ging er in als koek en toen was het alweer tijd voor de herhaling van ‘Wie is de Mol’, ons tv hoogtepunt hier op de zondag. We gingen er echt voor zitten en vonden het weer een spectaculaire aflevering. Mijn ‘verdachte’ is er uit, dus nu denk ik dat Jan de mol is, een top schurk.
Volgende week de finale, die kunnen we thuis gaan zien.
Jaja, onze thuiskomst zit er aan te komen. Dinsdag vliegen we naar Eindhoven en daar worden we opgehaald door onze super taxi (Taxi Markies) en binnen het uur zijn we thuis.
Dochterlief heeft dan de verwarming al lekker hoog gezet, want we zullen een temperatuurschok gaan krijgen, vreselijk.
We komen dus te vroeg thuis en dat vinden we niet voor herhaling vatbaar, dus volgend jaar blijven we nog langer weg.
Na ‘de mol’, nam ik heel bewust mijn laatste uitgebreide bad in dit appartement, echt een fijn appartement, alleen die shit W. In April zitten we weer in een app met privé internet en….. heel veel ruimte.
Als jullie mijn geneuzel goed gelezen hebben, weten jullie dat we hier voortaan elke zondag uit eten willen gaan en ons dan mengen tussen tussen de Spanjaarden. We hadden voor vandaag gereserveerd in een Spaans restaurant aan de overkant van ons complex, ‘El Cantal’, rond 14:00 werden we verwacht.
En dan dient er zich ineens een evenement aan, waar ik ook acte de présence wilde geven. Er werd een flamenco voorstelling georganiseerd door ‘casa Andalucia’ in de oude stad.
Een evenement voor en van de locals, maar ze promoten dit ook voor de buitenlanders, als een soort samensmelting.
Ik wilde dit beslist zien en beleven, helaas kon ik er maar een uurtje bij zijn.
Het was de moeite waard, puur genieten voor de kids, de ouders en de professionals.
Ik trof er onze verhuurder, hij zit in de algemene organisatie, die man ga ik dus echt te vriend houden, want dit soort activiteiten koester ik.
Manlief had er geen zin in omdat we al om 14:00 in het restaurant verwacht werden, er moest dus straf gelopen worden om op schema te blijven.
Volgend jaar beter, want hij had dit beslist ook heel gaaf gevonden. Er was nog een leuke nazit met eten en dat willen we volgend jaar echt meemaken.
Ik moest flink doorstappen om op tijd thuis te zijn, zodat ik me nog kon opfrissen voor ons zondagse restaurant bezoek.
In dit restaurant waren we nog nooit geweest, we waren zeer benieuwd.
Ik kan kort zijn, het was super, op alle fronten, het ligt tegenover ons complex, het kijkt uit op zee, het eten is voortreffelijk en de prijs is zeer acceptabel.
We hebben zo ongelofelijk lekker gegeten en manlief heeft zelfs 3 langoustines zitten pellen en gegeten.
De sfeer was er feestelijk, vol met vrolijke, luidruchtige Spaanse families.
We hebben meteen gereserveerd voor 1April, eerste Paasdag, onze volgende aankomstdag.
Dat gaat een mooie Paasdag worden.
Eenmaal thuis, hebben we lekker uitgebuikt met een ‘na glaasje’, terwijl we genoten van ‘Podium Witteman’ op BVN. Wat een mooie dag weer, Ciao.

4 thoughts on “Flamenco en een godenmaal

 1. Goede morgen Yvonne, wat ben je vroeg opgestaan. Nog vroeger dan de kippen in onze buurt.
  Jammer dat jullie volgende week al thuis zijn want gaat zowat de kouste winterweek zijn. Maar ja dan ga je maar dicht tegen Maurice liggen ook gezellig.
  Ik ga je dagelijkse nieuwsbrief missen. Maar de meisjes zullen wel blij zijn. Nog fijne laatste dag en een goede veilige terugvlucht.
  Huguette en Eddy
  Oja natuurlijk een dikke knuffel voor Maurice

 2. Ja.. dat eten, daar ben ik ook benieuwd naar. Beschrijving… foto’s…. voor de inspiratie! Fijne laatste dag en goeie terugvlucht!

 3. Wederom een mooie beschrijving van jullie dag. Geniet nog even vandaag van de temperatuur daar.
  Bedankt dat we weer hebben kunnen meegenieten.
  Groet,
  Yvonne

 4. Leuk te horen dat jullie genieten. Mindsr leuk natuurlijk dat je de koudste week in NL hebt uitgezocht om terug te komen. C’est la fu***** vie, placht een vriendin van mij te zeggen in dit soort situaties. Prima de positieve instelling. Tot snel ziens.