Allemaal leuke mensen

De dag begon grijzig met een miezeltje, dus de president (voor de nieuwelingen: dit is mijn goede vriend Nikon) mocht niet mee, maar….meneer (mijn kleine Nikon) wel, want die heb ik in mijn zak. Fototechnisch gesproken werd het niet veel, maar ik genoot wel.
Ik denk de mafketel ook, dit maal had hij maar 2 statieven bij zich, waarvan eentje werkeloos, zonder camera, eenzaam naar de zee stond te turen.
Ik vind het zo jammer, dat ik geen contact krijg met de mafketel, wellicht is hij helemaal geen mafketel, wat zou ik graag met hem van gedachten wisselen over onze gezamenlijke passie.
Het is niet anders, hopelijk leer ik hier ooit een medefotograaf kennen. Ik heb een tijd terug een oproepje geplaatst op Facebook, (in een besloten groep speciaal voor Calpe liefhebbers), om te vragen of er een fotoclub is.
Er kwam 1 reactie en die was veelbelovend, ik moest mijn portfolio insturen en werd goedgekeurd. Helaas, verder niets meer vernomen.
Manlief en ik zijn van plan geregeld naar Calpe te gaan omdat deze contreien ons goed doen en daarom zouden wij het wel leuk vinden om mensen te leren kennen.
De beheerder van die FB groep, is een Belg, een integer, aimabele mens, getuige zijn posts. Nu had hij bedacht dat een ‘Meet&Greet’ wel eens leuk kon zijn.
Hij postte dit dus op Facebook en ja, vele mensen vonden het een leuk idee. Wij ook, we waren wel wat huiverig omdat wij best wel op onszelf zijn.
De ontmoeting vond plaats in brasserie ‘New Flamingo’ aan de boulevard.
Het zonnetje scheen en het zat al bomvol toen we arriveerden, allemaal vrolijke mensen aan de borrel met hapjes. We zaten nog niet of we hadden al een klik met een Nederlands stel dat hier al 10 jaar woont. Hele aardige lui met een dosis gezonde humor. Hij was oa de drummer van Rob Hoeke, manlief en ik zijn fan van Rob en nu ook van zijn drummer dus……..jammer dat Rob niet oud geworden is. Ik heb hem een paar keer ontmoet in Limburg en zelfs gesproken en toen zei hij tegen me, ‘MaGtiG die zaGte G van jullie’. Wat kon die man spelen, heerlijk.
De drummer heet Paul en hij heeft een YouTube kanaal, dus voor de liefhebbers……pingo6507….
Ik noem normaliter geen namen in mijn blog, maar Paul is toch al bekend he?
Dit stel gaan we beslist vaker zien en…..ik mag hun hond fotograferen!
We ontmoetten ook nog een Belgisch stel. Leuke kritische mensen, ook hen gaan we terugzien.
En dan de beheerder van de Facebookgroep, een lieverd, hij heeft het beste met iedereen voor en eist dat ook van de mensen in de groep, top! Met hem en zijn vrouw hadden we ook een klik.
Er waren nog veel meer leuke mensen, maar je kunt niet met iedereen een praatje maken, mede omdat je aan een tafeltje zat en later begon het te stortregenen en wie binnen geen plaatsje meer kon bemachtigen, droop letterlijk af. Wij hadden geluk en zijn flink blijven plakken, we hebben er meteen ook maar gegeten en het was heerlijk…..frietjes met stoofvlees, hmmmmmm.
Het was een onverwacht leuke middag en gelukkig geen polonaise publiek en we hebben al wat vriendschappen gesloten, zo leuk!
Dankjewel lieve beheerders, super initiatief en hopelijk tot gauw, Ciao.