Ook hier een stamkroeg

Dinsdag 6 Februari 2018

Voor Spaanse begrippen is het nu wel erg koud, maar ons hoor je niet klagen, integendeel.
We hebben in ons appartement verwarming via de airco en die werkt perfect. Niks geen geblaas, maar gewoon een egale warme luchtstroom. In de slaapkamer hebben we ook zo’n ding en die zetten we alleen s’avonds even aan.
Vandaag gewassen en zelfs de was kregen we droog buiten, dus volgens onze begrippen is het geen winter.
Vanmorgen in de vroegte weer een fijne wandeling gemaakt, nu westwaarts richting oude stad. De luchten wisselden elkaar af, alsof het een wedstrijd aquarelleren was. Prachtig fenomeen, eigenlijk mooier dan strak blauw.

Op de wandeling, naar het westen dus, kom ik altijd een leuke vogel tegen, een echte. Ik denk dat het een soort reiger is. Hij is altijd alleen en heeft hier zijn eigen baai en laat zich niet ringeloren door de meeuwen en de toeristen vindt hij niet om aan te zien. Hij gaat gewoon zijn gang en snackt er lekker op los.
Zo heeft elke route voor mij wat leuks en vastigheden.
Zo ook de Lidl, die bezoeken we elke dag, behalve op zondag of als we een uitje hebben.
Morgen gaan we op jacht naar een oplader in Benidorm, dus vandaag hebben we wat extra ingeslagen, voor je weet maar nooit, zegt manlief, hij speelt graag op zeker. Het was geen probleem om al de extra’s mee te rollen in ons kekke karretje.
Omdat er regen was voorspeld, later op de dag, besloten we aan het eind van de ochtend nog maar eens een poging te wagen om de biologische winkel met een bezoek te vereren. En……hij was zowaar open, maar……..geen pelpinda’s, maar…wel gedroogde peulvruchten en…….ik kon er vlees bestellen. Dat heb ik dus gedaan, lekker veel porties die ik in kan vriezen.
Donderdag in de loop van de dag, komt de boel in de winkel aan, ik word dan ge-appt, service hoor.
Missie geslaagd en dat moest gevierd worden in Dany’s bar, onze nieuwe stamkroeg. Dit is een onvervalste Spaanse bar,…je krijgt er ook altijd een goddelijke homemade tapa gratis en voor niks bij.
Het is daar knus en gezellig, met veel vrolijke aanloop en we hebben er altijd wel een praatje met deze en gene, jawel….in het Spaans hoor.
Vandaag was het gesprek van de dag dat het wel muy frio is.
Als afsluiter van deze mooie dag aten we zelfgemaakte frietjes van bataat, gebakken in de oven en een biefstukje met groentjes. En toe?……….ons dagelijkse pikketanussie, een wodka caramel. Ciao

2 thoughts on “Ook hier een stamkroeg