Hebben wij weer

Vrijdag 2 Februari 2019

Rond half 8 stond ik klaar om de casa te verlaten, het was nog donker, maar ik was na de regendag van gisteren, zo toe aan een fikse wandeling.
Manlief keek me meewarig aan en vond me toch wel raar.
Nou ikke niet dus, ik voel dat ik er wel bij vaar en ik geniet enorm van mijn tochten. Dat ik alleen loop, vind ik niet erg, want ik ben best wel leuk gezelschap en….ik moet bekennen dat ik soms wel een gesprekje voer met mezelf. Is dit raar?
Ik begon mijn wandeling met een rondje aan de haven, alle vissersboten lagen binnengaats en in diepe rust, vandaag en morgen wordt er niet gevaren, op enkele kleine bootjes na. Calpe heeft een grote vissersvloot en de boten zijn fors aan de maat.
Even verderop zag ik vele luxe bussen en auto’s van diverse wielerploegen, zij hadden in Calpe overnacht en maakten zich gereed om te vertrekken.
En toen werd het stil aan zee, ik genoot, ademde heel bewust de zilte lucht in en voelde me gezegend.
Ik deed mijn oefeningen op de verschillende apparaten en begon aan mijn terugtocht. Gaandeweg kwam het Calpese leven op gang en verschenen baasjes en honden en ja, toch wat drollen her en der.
De horecagelegenheden gingen open en maakten zich klaar om de ontbijtgasten te ontvangen. Voor 2,50 heb je al wat.
Ook aan de haven was het leven op gang gekomen, diverse vissers waren wat aan het sleutelen op hun boten en netten werden geboet en uiteraard werd er heel wat geouwehoerd.
Eenmaal thuis, snoof ik de lekkere nieuwe ‘ruik’ van manlief op, heerlijk luchtje heeft hij op het vliegveld gekocht.
Ik had weer energie voor tien, en nam me voor om na ons bezoek aan de Lidl, naar de stad te lopen, naar de biologische winkel. Daar was ik nog niet geweest, omdat de Lidl nu een uitgebreid biologisch assortiment heeft. Maar geen pindanoten en die wilde ik dus proberen te scoren.
Manlief besloot mee te gaan, en dat moest gevierd worden en we beloofden onszelf een bezoekje aan de lunchroom.
We lopen via de boulevard, in ongeveer een half uur naar de stad en dat is goed te doen voor mijn wiebelman.
De Bio winkel was dicht, heb ik weer.
Maar de lunchroom was open en ze hebben daar een enorm assortiment, we konden bijna niet kiezen. Manlief nam gewoon het grootste gebakje, haha..
Het was lekker en we gaan beslist terug om nog meer te keuren hoor.
Inmiddels was het heerlijk weer, dus eenmaal thuis, doken we het balkon op en hebben verder intens genoten van de zon, de kleine zeilbootjes op zee, een boek (ik), een dutje, een lunch en een wijntje.
Het was weer een dag met een gouden randje. Ciao.

2 thoughts on “Hebben wij weer

  1. Zo is dat Maurice, size matters! 😉 En Yvonne, je zou eens voorzichtig kunnen proberen om hier en daar een paaltje te slaan zo ‘s ochtends vroeg en er dan een pakje plastic handschoenen en zakjes (van de Lidl?) aan op te hangen. Bij wijze van ‘Proyecto recoger la basura usted mismo’. Misschien zelf alvast beginnen met rapen om het goede voorbeeld te geven? Voor je het weet word je ereburger van Calpe!