Hebben wij weer.

Maandag 29 Januari 2017

Onze Dolce Gusto is een voltreffer, de koffie die hij produceert is echt goed, dus als we net op zijn, kunnen we al genietend, de dag beginnen.
Het was wel nog even een dingetje om cups voor mij te vinden. Ik heb graag ‘Lungo’ en die smaak hadden we nog niet kunnen vinden. Jaaa, wel bij de Lidl, een eigen merk, maar……die was niet naar mijn zin, en wat koffie betreft, doe ik geen consessies.
Gelukkig hadden we een voorraadje van thuis meegenomen.
Manlief heeft het makkelijker, hij drinkt ‘espresso intenso’ en die hebben ze volop bij de Mercadonna en nog wel van Nescafé, speciaal voor de Dolce Gusto. .
Dus het was zaak, om een zoektocht te organiseren naar mijn geliefde smaak. En die tocht stond vandaag op het programma en…..we gingen een restaurant reserveren om een uitgebreide lunch te consumeren op mijn 70e verjaardag. Een vriend van ons heeft het altijd over een ‘natte’ lunch, want er moet toch ook wat alcohol vloeien, wij zijn het helemaal met hem eens.
We hadden een Spaans restaurant op het oog, aan de overkant, het staat goed bekend, met uitzicht op zee en we hoeven dus alleen maar de straat over te steken.
Maar……..het restaurant ging vandaag voor een paar weken met vakantie, hebben wij weer.
Keus nummer 2, was een Spaans restaurant dat zich net op de kaart aan het zetten is en best wel lovende kritieken krijgt. Het ligt in de oude stad, dus we moesten de benen in.
Het restaurant was niet te vinden, terwijl ik toch met de gps liep. Na wat pogingen gaven we het op en liepen naar keus nummer 3, en ja hoor……..we zagen opeens keus nummer 2, blijkt dat dat restaurant net aan het verkassen is en over een week pas weer open gaat, hebben wij ook weer.
Keus nummer 3 is een tapas restaurant, het staat goed bekend, is echt Spaans, maar het heeft niet bepaald het cachet om een verse 70 jarige te fêteren.
Maar….het is niet anders, het eten is goed en dat is toch het belangrijkste, nietwaar. We hebben gereserveerd.
Om alvast toch wat cachet te beleven, als opmaat naar de 70 jaar, liepen we naar een 5 sterren hotel, helemaal nieuw, het hoogste gebouw van Calpe en veelbesproken. Het blijkt dat er iets mis is met de vergunningen, er is zelfs een kans dat het afgebroken moet worden. Dus…….het is wel zaak om het eens te bezoeken.
Op de weg erheen, kwamen we een grote supermarkt tegen en daar hadden ze mijn koffiesmaak en….. ook van Nescafé, hebben wij ook weer.
Bij het betreden van het hotel hadden we de neiging om meteen onze voeten te vegen, een imposante hal, met een wowwww factor, een echte binnenkomer. We meldden ons bij de receptie en vroegen of we naar de skybar mochten. Het mocht, dat wisten we wel hoor, want het hotel heeft van tevoren moeten beloven om deze bar ook open te stellen voor het gepeupel.
We zoefden met de lift naar de 29 e etage.
De bar is echt sensationeel, met een heus terras en zicht op zee.
We namen plaats in het zonnetje op een tuinset op het tafeltje lag een apparaatje, waarmee je de barista kan oproepen.
Zo gezegd zo gedaan en alvast wat foto’s gemaakt, wat een uitzicht op Calpe, de Ifach en de zee.
We kregen twee kaarten, een met allerlei soorten drankjes en een met alleen maar gin tonics.
Deze bijna 70 jarige koos een Hendricks gin tonic met komkommer en manlief een speciaal biertje.
Het werd genieten daarboven, dat kan ik jullie wel vertellen, we gaan echt nog eens terug in het ‘blauwe uurtje’ met de President.
Wat een leuke ‘bijna verjaardag’ hebben we gevierd. Ciao.

   

8 thoughts on “Hebben wij weer.

 1. Hallo Yvonne,
  Proficiat met je verjaardag!! Wat vieren jullie dat leuk. Dit jaar moet ik er ook aan geloven. Vind het niet fijn klinken: 70. Gezond blijven is het belangrijkste!
  Ik wens jullie nog een fijne vakantie, grtjes, Ineke

 2. Tja….ook ik ben 70… Helemaal eens met Ineke: je wil het wel worden maar nog lang niet zijn! Moedig voorwaarts!

 3. Dan ook nog op deze blog ,
  van Harte Gefeliciteerd (:)
  En kijk voor het halfvolle glas op je hotmail *:**