Pak je dolce gusto en vertrek maar

Ik heb onze Verzekeringsmaatschappij gebeld om te vragen wat wij moeten doen als de oude dame komt te overlijden. Ik wil voorbereid zijn omdat ik zeker weet dat ik blokkeer als we dit nieuws krijgen. Ik kreeg te horen dat we de ANWB alarmcentrale moeten bellen, dan ons polisnummer doorgeven en alles zal verder voor ons geregeld worden.
Wat een opluchting, we hoeven dus niet in de stress, met slechte wifi een vlucht etc te zoeken. Een pak van mijn hart, ik heb nu wat meer rust in het lijf.
Ook met de oude dame lijkt het iets beter te gaan. Ze praat weer normaal, heeft nog steeds gevoel voor humor, maar lopen lukt niet meer en dat vindt ze in het geheel niet erg omdat ze ronduit de pest aan haar rollator had. Nu wordt ze constant gereden en behoorlijk in de watjes gelegd, ook letterlijk. Ze bivakkeert zo graag in een luie relaxstoel met een dekentje over zich heen en dan lekker dutten. Maar zaterdag zei ze constant dat ze naar bed wilde, ik denk dat ze hondsmoe is, haar lijf is op.
Aanvankelijk wilde ze niet met ons naar het restaurant, maar na enig aandringen en de belofte van wat bonbonnetjes liet ze zich overhalen.
En wat schetste onze verbazing toen we in het restaurant zaten?, ze vroeg om een borrel!
Manlief heeft een glas wijn in twee kleine glaasjes laten schenken, nam zelf een ‘blondje’ en we hebben geproost op al het goeds.
Deze herinnering is goud waard.
Dochterlief en ideale schoonzoon kwamen ons zondag in carnavalsoutfit, prettige vakantie wensen, hilarisch. De kleinkids ook, maar wel met gepaste afstand, ze schaamden zich dood voor hun ouders. Tja, in Breda begint de carnaval al vroeg, er moet geklünd worden op de grote markt.
Maandagochtend om half 9 werden we opgehaald door een taxi (sneleentaxi.nl) en we werden voor €65 all-in naar Eindhoven AirPort gereden, wat een luxe.
Ryanair heeft de bagageregels vernieuwd, wil je je handbagage in de cabine, dan moet je priority boeken. Ik had mijn rugzak vol met elektronica en manlief had een schattig koffieapparaatje in zijn rugzak, dus deze zaken wilden we onder eigen beheer houden.
Nu zullen jullie wel lachen dat we met een koffieapparaat op stap gaan, maar…..de supermarkt koffie in Calpe is echt niet te zuipen. Het Kruidvat had een aanbieding van een echte dolce gusto voor €39 en dat zagen wij als een teken aan de wand. We hebben hem meteen aangeschaft en uitgeprobeerd, er gaan capsules van Nescafé in, en die zijn verkrijgbaar in Calpe en de koffie?, smaakt goddelijk.
De vlucht ging gesmeerd, niet anders gewend van Ryanair.
We landden wel met een klap op Alicante AirPort en daarna ging alles in snelbusvaart, bagage hadden we binnen 5 minuten, onze transfer (Beniconnect) stond met draaiende moter op ons te wachten en we waren in 3 kwartier bij het verhuurkantoor.
Maar……..gesloten, zou pas de volgende dag weer open gaan. Vreemd, ik had een paar dagen van tevoren gemaild hoe laat we zouden arriveren. Gelukkig kwam de eigenaar meteen na mijn telefoontje opdagen, volgens mij waren ze ons vergeten, hahaha.
We kregen de sleutels en de WiFi code en zoefden met de lift naar boven (6 hoog). We hebben nu een ander appartement dan in April, dat was perfect, dit appartement is bijna perfect. De WiFi is zeer slecht en het is een 2 kamer appartement, maar……..het balkon met zicht op zee EN de haven is even groot en riant en….de hele dag zon. Wij zijn blij, maar die WiFi zit me totaal niet lekker, ik zal op zoek moeten gaan naar goed werkende WiFi.
Bij de ‘Chinees’, onder ons complex, hebben we een boodschappenwagentje gekocht en togen meteen naar de Lidl, voor de eerste noodzakelijkheden. Missie zeer geslaagd, WoW wat rolt dat karretje lekker en… we zagen onze roze gevederde vrienden weer.
Eenmaal ‘thuis’ rustig alles uitgepakt en ons verder geïnstalleerd.
Onze vakantie kon beginnen en om dit vieren hebben we ons te goed gedaan aan een stevige paēlla in een restaurant aan zee, het smaakte goddelijk!
Vandaag hebben we de rest van de boodschappen gedaan en nu zijn we gesetteld hoor.
Ik heb een oproep geplaatst op ‘Calpe heeft het’, in de hoop dat iemand WiFi voor ons heeft en zelf heb ik tijdens mijn ochtendwandeling al een barretje gevonden met goede WiFi. Wel jammer dat ik er nu op uit moet om mijn blog te plaatsen etc etc etc. Ik kan jullie vertellen dat dat niet een twee drie gebeurd is, maar het zij zo, ik moet er iets voor over hebben. Foto’s gaan helaas nog niet lukken.
Vandaag was het een heerlijk zonnige dag en die is alvast mooi meegenomen. Ciao lieve mensen.

6 thoughts on “Pak je dolce gusto en vertrek maar

 1. Nou, fijn dat jullie zijn geïnstalleerd! Ik heb wel een vraag: hoe kan iemand nou WiFi voor jullie hebben? Ik bedoel, krijg je dan ineens bericht van iemand die roept: “Ik! Wanneer zijn jullie thuis, dan kom ik het even brengen!”
  Er wordt gebeld en de goede gever staat met een doosje voor de deur. Jij vraagt nog: “Wilt u misschien een kopje van onze heerlijke koffie?” Dat slaat hij af. Even later doen jij en Maurice het doosje open en jawel hoor! Daar ligt een prachtige WiFi! Nou….aan de slag!
  Of eh….mis ik iets?

 2. Hahaha, was her maar waar. Neeee, gewoon een wachtwoord van iets in de buurt, nu zit ik een eind weg.

 3. Heb je zelf geen WIFI op je i-phone?
  Dat kun je nu ook zonder extra kosten ( sinds juni 2017 ) in Spanje gebruiken hoor.
  En als je data niet toereikend is, kun je meestal voor 5€ extra bij kopen.
  Alleen voor foto’s kun je beter een free WIFI zoeken, maar dan duurt het meestal ook een eeuwigheid voor ze weg zijn.
  Ik heb zelf ( bij Telfort ) voor 5€ 1200 Mb per maand en krijg het nooit op.en dan spaar ik ook nog eens 3 maanden zodat ik met vakantie 3600 Mb meeneem.
  Dan kun je 24/7 je data aan laten staan. voor appen en mail.