Negen levens in de Kunst

Weer werd manlief ziek, hij was net aan de beterende hand. Al met al is hij ruim 2 maanden ziek geweest en bijna niet de deur uit gegaan.
Nu lijkt hij weer de oude te worden en is hij wat actiever, dat moet ook wel, want de overwintering staat voor de deur en tja…dan moet er wel het een en ander geregeld worden.
Een van die zaken is; steunzolen, jajaja, van de revalidatiearts heeft hij het bevel gekregen om die dingen aan te laten meten. Hij moest er helemaal voor naar Tilburg. volgende week kan hij ze op komen halen. Tjonge, wat zal hij lekker stevig kunnen stappen in Calpe.
Wat een storm hebben we gehad, bij ons vlogen de dakpannen je om de oren, tja oud buurtje he?
En dan al die saaie natte ellende, baggerweer, heb er zo genoeg van.
Kleinkind 2 heeft een hobby, ze maakt slijm, doet dat in een afsluitbaar bakje en speelt er telkens mee, lekker in de smurrie knijpen en wringen, hier geniet ze enorm van. Maar eens om de paar weken, vindt haar moeder het welletjes en moet ze de snottige substantie weggooien, want: inmiddels vergeven van de bacteriën, zegt dochterlief.
En nu…..na al die slijm sessies mag er bij haar in huis niets meer geproduceerd worden. Toen ik dat sneue gezichtje zag, heb ik haar een maandelijkse slijmsessie bij ons in huis aangeboden en….we betalen ook nog eens de ingrediënten. Ik zie nog het stralende snuitje voor me, daar doe je het toch voor?
En…ik moet bekennen dat ik ook niet vies ben van wroeten in die derrie. We hebben dus samen intens genoten. Voor degene die het ook eens willen maken, gooi scheerschuim, doorzichtig kinderlijm, lenzenvloeistof en een toefje baking soda bij elkaar, roer goed, et voilá….SLIJM! Het ruikt ook nog eens lekker.


Met kleinkind 1 ben ik een dagje wezen shoppen, dat is haar grote hobby.
Tevens gaan we altijd lunchen bij Bagels and Beans. We nemen altijd een warme bagel met tonijnsalade en een sapje, doch dit maal vergrepen we ons aan de ijskoffie met slagroom, een absolute aanrader.
Nu is de vakantie van de kids weer voorbij en wij maken ons op voor ons vertrek, we hebben er ongelofelijk veel zin in om naar de warmte te gaan en spelen met de gedachte om volgend jaar nog langer weg te blijven, nu gaan we ‘maar’ 6 weken.
Het zal wel even wennen zijn om het heerlijke klimaat van de kanaries af te schrijven, we gaan zien hoe de Calpese winter ons bevalt.
In het Markdal is het saaier dan saai, gelukkig maak ik vele praatjes met deze en gene.
Kleinkind 1 had een foto opdracht van school en wilde graag haar overgroot moeder (oude oma) portretteren, want bedacht ze, wie heeft er op haar leeftijd (13) nog een oude oma? Ik vond dit zooo leuk en bood meteen mijn camera aan. Oude oma vond het ook erg leuk en poseerde geduldig en….de foto is goed gelukt vinden we, ze kan er 50 euro mee winnen.


Met broerlief ben ik weer eens in Rotterdam geweest, dit maal naar de Kunsthal. Ik had gelezen dat er mooie tentoonstellingen waren te weten: een katten tentoonstelling (negen levens in de Kunst), foto’s van Jeroen Oerlemans, een overzichtstentoonstelling van Paul Delvaux…, kostuums van stewardessen wereldwijd, door de jaren heen en nog wat zeer vreemde kunst waar we niets van snapten.
Het was top, we zijn er uren zoet geweest en hebben genoten.
Daarna zijn we gaan lunchen bij een goede Chinees en daarna heb ik broerlief nog een minirondleiding gegeven.
Het was een heel leuk dagje uit, wat ben ik blij dat we dezelfde smaak voor kunst hebben.
Zo, lieve mensen, dit was het weer voor deze week, volgende week het laatste blog uit Breda en dan……is het zover, Calpe, we komen er aan, CIAO!

  

3 thoughts on “Negen levens in de Kunst

  1. Mooi hè die kattenfoto’s! En zes weken vinden we toch wel lang hoor! Welke datum vliegen jullie? Alvast succes met de voorbereidingen en Maurice: moedig voorwaarts!