Het jaar 2018 begint goed

Hallo lieve mensen, manlief en ik wensen jullie een goed 2018 toe, tevreden en gezond, met zo nu en dan wat leuke extra’s.
De jaarlijkse ‘wafelbak sessie’ (recept van schoonma zaliger), is wederom goed verlopen. Langzamerhand begint kleinkind1 het steeds meer van me over te nemen, we startten de boel samen op en na een paar eerste baksels, die uiteraard meteen gekeurd moesten worden, kon ik me terugtrekken, tenminste, uit de keuken.
Ik zag toen kansen……kleinkind2 kon geportretteerd worden, eindelijk.
Ze poseerde heel goed en zorgde voor komische acts. Maar….ik ging voor het serieuze portret voor aan de muur en………..missie geslaagd, ik blij (zie studio Ciao) en zij ook met de foto’s voor haar ‘insta’’
Weer veel geleerd.
Inmiddels was kleinkind1 vermoeid geraakt door het bakken, dus de laatste wafels nam ik met een big smile voor mijn rekening.
Als kers op de taart mocht ik de oudste ook nog even fotograferen.
Ik heb weer veel werk op de Mac, heerlijk, hier leer ik zoveel van, helaas gaat het langzaam, ik maak steeds dezelfde fouten.
Ook liep ik tegen wat problemen aan met het bewerken, want of je wil of niet, je wordt kritischer na verloop van tijd, dus……..ik riep om hulp en gelukkig woont mijn ‘leraar’ boven ons.
Omdat hij over een paar dagen weer naar zijn ‘Corsicaanse paradijsje’ verhuist, maakten we meteen een gezellige les/lunch/les afspraak en…. het werd een gezellige happening.
De laatste problemen wat lightroom betreft zijn flink aangepakt en ik kan ermee aan de slag.
Nu nog veel ervaring opdoen met de praktijk en zeker ook wat het fotograferen betreft en alles wat erbij kijken komt.
Tja, er moet me nog iets van het hart, ik heb de camera van mijn ‘leraar’ even mogen lenen en………wauwwwww, dat is me pas een beest en….. nu wil ik dus toch uiteindelijk voor de full frame camera gaan.
Het hoeft niet op stel en sprong, maar de portret lens waarvoor ik aan het sparen ben, moet dus ook op een FF camera passen, daar moet ik dus rekening mee houden.
Wat het sparen betreft ben ik goed op weg, ik heb een bescheiden prijsje gewonnen.
Man, man, ik dacht in eerste instantie dat fotograferen een goedkope hobby was.

Onze bovenbuurman, de fotograaf dus, had nog een leuke verrassing voor ons, hij kwam met een bijna antieke polaroidcamera aanzetten en zette ons op de gevoelige plaat. Hij scande de foto in en bewerkte hem in Lightroom, hier het resultaat, wij vinden het een uniek nostalgisch plaatje van ons beidjes.

 

Wat een teringherrie was het weer tijdens de jaarwisseling en wat een stank. Ik heb me laten vertellen dat er CO2 voor 1jaar de lucht ingeschoten wordt, afgezien van de kapitaalvernietiging. Het mag van mij anders.
Ondanks dat wij niet aan de drank zaten tijdens de ‘wisseling’, stonden we brak op, maar toch……ben ik aan de wandel gegaan.
Geen mens gezien, lekker rustig, lekker temperatuurtje, en………..ongelofelijk maar waar, een luid klepperende ooievaar op het nest, anderhalve maand vroeger dan vorig jaar.


En als pure extra, vloog er een ijsvogeltje vlak langs me heen, helaas was de president te laat, zal wel door die shitnacht komen. Maar……. het was wel een eerste geluksmomentje van het jaar 2018.

1 thought on “Het jaar 2018 begint goed