Expo Milano 2015

Vannacht was het stil in the house, geen dichtslaande deuren, geen gelach of geklets en geen geluid van buiten. Zo moet het zijn, heerlijk geslapen dus.
Vandaag is de grote dag, we gaan naar de expo. Tickets heb ik online gekocht, dus geen wacht rijen voor ons. We gaan met de tram, die stopt hier om de hoek, lekker makkelijk.
Gisteravond heb ik havermoutpap gekookt voor 3 ontbijtjes, ook weer handig, ik hoefde van morgen de boel alleen maar even op te warmen en wat fruit er in te kieperen.
Manlief at een paar flinke sneden brood, dus onze magen kunnen er even tegen, maar op de expo gaan we los.
Elk land presenteert zijn eigen eten, de kans is groot dat we een paar maal lunchen vandaag, een uitgelezen kans om over de grens te eten.
Gisteravond werd er aangebeld bij ons……stoelencontrole……..de stoelen werden geteld (2)! We hebben een uur in een deuk gelegen. Regelmatig draag ik manlief nu op om de stoelen te tellen.
Bij de tabacco kochten we onze tramkaartjes a 5€ pp (retour).
Het was een oud gammel trammetje van het merk van onze mislukte Fyra (Ensaldo Breda), hier dus ook niet best. Het was loeidruk en het ding stopte zowat om de 100 meter. We deden er een half uur over.
Toen sjokten we en masse een brug over et voila, daar begon de expo.
Je tas wordt gescand en zelf moet je door een ‘poortje’.
De expo is immens, je kijkt je ogen uit je hoofd en het is druk, heel erg druk.
Overal staan lange rijen voor de palviljoens, met wachttijden van twee uur. Daar hadden we dus geen zin in, zonde van de tijd en de buitenkant is ook zeer de moeite waard.
We hebben alle palviljoens gezien en dat is een ware prestatie moet ik zeggen. We hebben 12 kilometer gelopen.
Het mooiste palviljoen is van Italië.
We vonden de kwaliteit van de architectuur bijzonder hoog, zelfs van de armere landen.
Nederland heeft geen palviljoen, ze hebben wat foodtrucks, shame!
We hebben heerlijk gegeten in ons geliefde Turkije en nog een hapje in België.
Je kunt overal water tappen (gratis).
Ons hoofd zit vol indrukken, ik heb vele foto’s gemaakt, die zal ik tzt plaatsen, hier is dat niet te doen ivm shitwifi.
In de expo is overal wifi, gratis en snel, top!
Het weer was net zo mooi als de dag, bofkonten zijn we.
Nu cooling down met een wijntje en hopenlijk weer een goede nacht, maar ik houd mijn hart vast, onze buren zijn een stelletje lawaaierige Afrikaanse vrouwen.
Morgen gaan we de moderne architectuur van Milaan bewonderen, ook weer zin in.
Ciao!
Oh ja, nu ik dit schrijf, moet ik Julie nog meedelen, dat iedereen me kent hiero, ze roepen meteen Ciao!image

1 thought on “Expo Milano 2015

  1. Hallo Yvonne & Maurice, wij vonden de Expo ook geweldig.
    Heb je foto’s van jou gezien op de Expo? Maurice had me er attent op gemaakt maar ik had er geen gevonden jammer. Maar ja ik wist natuurlijk ook niet wat ik moest zoeken. We hebben aan het Nederlands paviljoen of trucks gekeken …. ??? Ben benieuwd.
    Wij hebben maar 1 dag Milaan gedaan en 2 dagen Expo, reden om nog eens terug te gaan, want vonden het wel leuk en mooie shops Xxx