Milano

Breda heeft vele evenementen, waaronder de singelloop. Dat is een enorm sportief gebeuren dat altijd op de eerste zondag van Oktober plaatsvindt. De hele binnenstad is op deze dag autovrij! Dit jaar was het alweer de dertigste singelloop in de Bredase geschiedenis.
De hele dag starten er allerlei groepen, zoals families, bedrijven, halve marathon, medinova en ook echte wedstrijdlopers. Die laatsten zijn veelal Kenianen en Eritreeërs, die rennen onvoorstelbaar hard en gedreven.
Het is een groots opgezette loop langs onze mooie singels.
Ideale schoonzoon rent al jaren mee met zijn skate4air vrienden, heel knap.
Omdat het weer ideaal was, besloten manlief en ik om ons in de hectiek te storten. Eigenlijk niets voor ons al die drukte, maar…….wat was het leuk, gezellig, beschaafd en feestelijk, ongelofelijk. We hadden een mooie stek bij een goede kroeg (café de Beyerd) op aanraden van dochterlief. Zij was met kleindochter1 op de fiets hier naar toe gekomen en wij zijn met kleindochter2 (een goede loper) met de benenwagen gekomen.
Het was een superwandeling met onze dartel, wat een energie heeft die tante.
Het was een groot gezellig feest, uiteraard met een glaasje he?
Ideale schoonzoon heeft goed gelopen en weer een medaille gescoord, die hij meteen aan zijn sportieve loopdochter doneerde. Grote blij voor de dartel, ze dartelde weer heerlijk terug met ons. Bij aankomst in onze wijk, wilde ze meteen weten hoeveel stappen we gezet hadden en hoeveel kilometers we gelopen hadden (7,2). Ze viel zowat om van verbazing en wilde meteen een groot ijs met een optie op meer. We legden aan op het terras van onze stamkroeg ‘Moeke’ en langzamerhand verscheen de hele familie, dus lag het voor de hand om er meteen maar te blijven eten. Wat een happening, wat een heerlijke flammkuchen, wat een lekkere wijn, wat een euforie en wat een gezelligheid.
Het was een onverwachte topzondag geworden.
De Maandag startten we nog helemaal in de euforiemodus, deden wat klusjes, kregen een lunchgastje (noodles) en maakten ons klaar voor de oude dame.
En….dat viel ons flink tegen, eens in de zoveel weken heeft de dame een offday, vandaag dus.
Niets was goed en toen ze woest haar advocaatje over de tafel sloeg en er een grote kliederboel van had gemaakt, hebben we de sessie gestopt.
Ik had wel een paar uur nodig om weer goede zin te krijgen, dat is gelukt.
De koffertjes waren snel gepakt, de erwtensoep van zondag smaakte voortreffelijk en de nachtrust was goed.
In een zucht en een scheet, doorliepen we de ochtendrituelen en gingen op weg naar Eindhoven Airport alwaar we een heerlijk maal verorberden. Wij hadden een mooie buffer in onze buikjes.
De vlucht verliep super, binnen anderhalf uur, stonden we op Italiaans grondgebied (Bergamo).
Onze bus stond al klaar, ik had online plaatsen gekocht voor 5€ de man, de rit duurde 50 minuten.
We meerden aan bij het centraal station in Milano, een prachtig gebouw.
Het was regenachtig, we besloten een taxi te nemen naar onze residence.
En toen………..kwam manlief erachter dat hij het verkeerde koffertje had gepakt uit de buik van de bus, grrrrrgrrrrrr. Hij had wel mijn rose koffertje goed. Hij terug, bus weg en……de bus kwam terug……..en…….koffertje zat nog in de buik, koffertjes geruild, grote blij.
Met een big smile stapten we in een taxi en voor 12€ reed hij ons naar de residence in Chinatown. Jaaaaaa, we zitten echt tussen de Chinezen hier. We kregen meteen een Istanbulgevoel, allemaal bedrijfjes met kruiers met balen goederen. Wij zitten in een ‘tassen’ straat.
Onze studio is schoon en ruim, onze bedden staan achter elkaar, alles doet het en…….we hebben een balkon met zicht op een soort New York, prachtig.
De temperatuur is op vestniveau.
Water en wijn was zo gekocht, gekoeld en wel. Broodjes hadden we thuis al gesmeerd, dus we konden meteen het balkon op met brood,wijn en een view! Het feest kan beginnen.
Ciao tutti!

Ons balkonzicht
Ons balkonzicht

1 thought on “Milano

 1. Zo wereld reizigers zijn jullie hoor.
  Wij zitten nu in het Duitse Valkenburg
  Precies op de kruising Duitsland Tsechie Oostenrijk.
  Na op zondag 900 km regen gehad te hebben, is het hier nu schitterend weer.
  Eind van de week door naar Wenen.
  En… Ik ben dolblij met mijn Sony.
  De NIKON s9900 heb ik na 1 dag teruggebracht.
  Reden? de trage GPS en Scherpstellen.