Dronken Zonder Alcohol

We gooien er eerst even wat positieve geluiden in, dat geeft de burger moed nietwaar?
Wat een schitterend groeiweer is het en dat is te merken in ‘onze’ tuin. Het staat er allemaal prachtig bij en het leuke is, ik hoef er niets aan te doen, dat doet onze tuinder Veerle allemaal. Wat verzet zij een werk, en met veel liefde kan ik u vertellen. Voor degene die niet weten waar ik het over heb, hier nogmaals de link http://wortelsinbreda.nl .
Op het moment valt er veel te oogsten, zo veel dat ik het niet red met 1x per week te gaan oogsten. Telkens neem ik me voor om 2x te gaan, maar dat is me tot op heden nog niet gelukt. Maar deze week ben ik het vast van plan, want ik wil ook graag wat sla en andijvie.
Gisteren had ik een bomvolle mand met heerlijkheden. Het leuke is, dat ik het oogsten combineer met mijn wandel/fotografeer tochten.
Eenmaal thuis, heb ik er een mooi stilleven van ‘geknipt’. De aardbeien zijn vanochtend in mijn pap beland, zo lekker en zeldzaam zoet.


Vorige week konden we palmkool oogsten, maar je mocht slechts een paar onderste bladeren eraf snijden omdat het een tweejarige plant is en nog vele bladeren voor ons in petto heeft, een langdurige gever dus. En wat doe ik?, ik snij de hele plant eraf en stop hem in mijn mand. Deze dame had dus NIET goed de instructies gelezen. Ik werd betrapt door Veerle en schaamde me diep. Deze week heb ik geen bladeren geoogst, een zelfgekozen straf, maar of ik me die de volgende week nog opleg?, ik denk het niet, want die bladeren zijn verdomd lekker.
Gisteren mochten we o.a. snijbiet oogsten, ik heb keurig de boel gesneden vanaf 10 cm van de grond en de restboel keurig laten zitten, dit keer had ik goed gelezen, het leverde me een complimentje van Veerle op, ha ha.

Bietjes
BOEHHHHH


Tja en nu dan het vervelende nieuws, manlief heeft toch echt een kwaal.
Eigenlijk wisten we dat zo onderhand wel en daarom ging hij ook naar de neuroloog. De neuroloog deed allerlei fysieke testen en kon meteen een diagnose stellen: “Sensorische Ataxie”. Ataxie betekent letterlijk; wanorde, in de neurologie is het een samenvattend begrip voor verschillende verstoringen van het evenwicht en de bewegingscoördinatie. De bewegingen van manlief verlopen onsamenhangend en ongecontroleerd, terwijl dit niet te wijten is aan spierkracht. Manlief is gewoon erg onhandig en heeft een dronkemansloop, hij is dus zogezegd constant dronken zonder alcohol.
Voor degene die hem kennen, zal dit geen nieuws zijn, we maken geregeld grapjes om zijn ‘dansjes’. Toen bleek dat de ‘dansjes’ frequenter werden en zeker als het donker werd, besloten we dan ook om voorzichtiger en overdag te gaan ‘leven’ en…manlief ging dus eindelijk naar de neuroloog.
Het positieve nieuws is, dat het bij manlief niet vanuit de hersenen komt, maar vanuit het ruggenmerg.
Maar…….deze kwaal heeft een oorzaak en het is zaak om daar achter te komen, zodat er een eventuele behandeling kan gaan plaatsvinden, dus…er staan manlief tal van onderzoeken te wachten, o.a. een MRI. Gelukkig staan de afspraken strak in de tijd gepland en krijgen we de uitslag en een eventueel behandelplan op 14 Juli.
We worden nu dus met de neus op de feiten gedrukt, maar gaan er positief in.
Gelukkig hebben we in de loop der jaren, al heel wat aanpassingen gedaan in onze manier van leven en reizen. En… ik ben er wat vaker alleen op uit getrokken en doe wat stoere klussen.
Ach, en zo nu en dan heb ik wandel- of tripjes gezelschap van deze of gene. Mijn jongste vrijgezellige broer is nu met pensioen en we hebben bedacht dat we samen regelmatig op stap gaan.
Manlief amuseert zich wel, hij heeft genoeg te doen, maar wel met beleid.
Ik houd jullie op de hoogte, Ciao.

1 thought on “Dronken Zonder Alcohol

  1. Wat fijn dat er een woord geplakt kan worden op de dansjes. Hopelijk vinden ze snel wat de oorzaak is en hoeft Maurice allen n og’op muziek te dansen.
    Dikke knuffel voor Maurice en jou vanuit het warme zonnige Spanje
    Adios xxx