Een tegenvaller

Je kunt niet alles hebben, dat bleek wel weer. La Place op vliegveld Eindhoven, viel tegen. De wil was er, het voedsel ook, maar de souplesse ontbrak. Totaal geen professionaliteit, alles liep in de soep, zelfs de soep werd opeens niet meer verkocht. Uiteindelijk hebben we redelijk gegeten.
Na een goede nachtrust in de Tulp herberg, dropten we onze bagage, doorliepen de security procedure en aten ons van thuis meegenomen ontbijtje in alle rust. Tenminste, wij waren rustig, onze omgeving niet, er was al veel vliegend volk op de been.
We vlogen met Ryanair voor weinig. De vlucht was prima, niets op aan te merken, alhoewel dat geklap en dat trompetgeschal, hoeft voor ons niet.
We vlogen op Alicante AirPort en dat is een gloedje nieuwe luchthaven en…..veel te groot. Om toch de ruimte wat uit te nutten, laten ze je daar de hele luchthaven door wandelen om uiteindelijk via een omweg bij de betreffende bagageband uit te komen. Niet erg hoor, de bagage is ook niet zo snel en…lopen is gezond, zeker na twee en een half uur stil zitten.
Ik had online een particuliere shuttle gereserveerd naar Calpe (Beniconnect), je betaalt wat meer dan de reguliere bus, maar je wordt wel linea recta voor de deur van je appartement afgezet.
Ons verhuurkantoor was gesloten, siësta, en dat wisten we, dus…..we doken meteen het terras op van een Spaans restaurant.
Lekker in het zonnetje, met zicht op de zee, dronken we wijntjes, aten een lekkere tarbot (ik, manlief een hamburger) en namen ook nog maar een postre (dessert), gebakken melk, zooooo lekker.
Voor ons was de vakantie begonnen.
Een leuke meid van het verhuurbureau, bracht ons naar ons riante appartement. En echt, riant is het zeker.
We zitten op de 6e etage, hebben een groot balkon, pontificaal zeezicht zonder bebouwing en op het zuiden. We hebben 3 slaapkamers, waarvan de masterbedroom met vol zeezicht, 2 badkamers, een grote keuken van alle gemakken voorzien, een ruime hal en enorm veel kastruimte en een 2e balkon met wasmachine en wasrek, met zicht op een zoutmeer met flamingo’s. Dus…..echt riant he? De WiFi is overigens, super. We hebben dit adres van een lieve dame uit Ulvenhout, ik heb haar in mijn geliefde Markdal leren kennen. Wat een schot in de roos. We gaan maandag meteen boeken voor de winter, het bevalt ons hier.
Nadat we de koffers uitgepakt hadden, zijn we naar de haven gelopen omdat we vanaf ons balkon vele vissersboten binnen zagen komen. Dat wilden we wel eens gaan zien.
En wat bleek, er is in de haven een heuse visafslag. Het gaat er heel serieus aan toe en zeer georganiseerd. Voor 1€ mag je naar de tribune waar alle opkopers zitten te bieden en heb je vol zicht op al dat heerlijke vissigs. We keken onze ogen uit, dit hadden we nog nooit gezien.
We liepen nog een rondje haven en gingen toen op zoek naar water en koffie, de rest van de boodschappen kon wel wachten. Gelukt!
Inmiddels was de avond ingezet en installeerden wij ons voor de satelliet tv. We snappen er de ballen van, wij vinden geen Nederlandse zenders, gelukkig wel BVN.
Mooi op tijd kropen we in ons bed in de master bedroom en waren snel in dromenland.

4 thoughts on “Een tegenvaller

 1. Ik dacht vanochtend bij het wakker worden: hoe zou het in Calpe zijn? En ziedaar! Klinkt geweldig dat appartement…. benieuwd naar de foto’s. En wat zullen jullie lekkere vissen eten……jij dan Yvonne. Klaas in het kwadraat, die afslag. Begin van een mooie maand.

 2. Beste Yvonne,

  Kan je me de naam geven van het verhuurkantoor die jullie gebruikten en welk appartement jullie huurden, ik zou daar ook eens willen vertoeven. Hartelijke dank op voorhand als u mij op weg kan helpen.

  Met vrivendelijke groeten

 3. Topie. Wij zitten al in Tarragona met onze sleurtoestand. En z ook uren woensdag en laatste donderdag aankomen en blijven dan ongeveer een weekje om dan richting Grananda te trekken.
  Zien jullie in Calpe, bij een glaasje wijn, eindelijk nog eens.
  Geniet ze xxxx
  Huguette en Eddy

 4. Hoi Yvonne

  Wij zijn erg geïnteresseerd in het verhuur kantoor en in het appartementen complex waar jullie zitten. Het klinkt als een sprookje!!
  Kun je ons het adres etc. mailen?
  Alvast bedankt voor de moeite.

  Groetjes Rob en Marjan