De Winnende Wip

Eindelijk begint het beter weer te worden, het was echt bar en boos voor een blije dame met een nieuwe camera. President Nikon verveelde zich behoorlijk.
Hij moest zelfs een paar dagen thuisblijven, te veel gevaar voor aanslagen, in de zin van regen.
En als hij me wel vergezelde, was het om te huilen zo grijs en grauw, dus weinig werk aan de winkel.
Jullie begrijpen dat ik met dit zonnige weer uit mijn dak ga, het is zo fijn om met de president de natuur in te gaan. Ik probeer van alles uit en heb enorm plezier. Ik had nooit gedacht dat ik vrijwillig, met een spiegelreflex camera zou gaan werken en…….dat het me überhaupt zou lukken.
Mevrouw Ooievaar is ‘zwanger’, geen idee hoeveel eieren ze onder haar lijf heeft liggen. De ‘zwangerschap’ bestaat uit 33 broeddagen, dus eind April zijn er jonkies.
Een zwanennest heb ik inmiddels ook gespot, dat gaat de president leuk vinden.
Maar eerst mag ie mee op vakantie, hij zal niet weten wat hij ziet als hij de zee voor het eerst van zijn leven voor zijn lens krijgt.
We gaan plezier maken daar in Calpe en omstreken, reken maar.
Nog even een weekje de laatste programmapunten afwerken en dan mogen we onze ‘overwintering deel twee’ gaan consumeren in de zon.
En….laat de Semana Santa nou precies in die tijd vallen, nu kunnen we die heilige week eindelijk eens beleven. Er zullen processies zijn, concerten, kerkbijeenkomsten en er zal zeker ook gefeest gaan worden. We verheugen ons hier zeer op, de president gaat jullie uiteraard mee laten genieten.
Manlief heeft inmiddels wat onderzoeken achter de rug, waaronder een slaaptest. Volgende week belt de longarts om de uitslag te bespreken. Voor de nieuwe lezers, manlief heeft een ernstige vorm van slaapapneu. Om dit probleem enigszins te tackelen, draagt hij sinds 7 jaar, s’nachts een MRA (https://slaapcentrum.slingeland.nl/kenniscentrum/Behandelingen/MRA-beugel/839/878) , na een behoorlijk mislukte behandeling met een soort van zuurstofpomp (CPAP). Die MRA voldoet redelijk, maar is hard aan vervanging toe, dus eindelijk is mijn geliefde echtgenoot maar weer eens naar de longarts toegestapt die hem hiervoor behandelt. Rijkelijk laat vind ik, maar dit terzijde.
7 jaar geleden, had manlief, met de MRA, 5 apneus per uur en daar is mee te leven, alhoewel het geen pretje is voor ons. We zijn zeer benieuwd hoe de uitslag van de slaaptest nu zal zijn. Door de apneus, maken we langere nachten, omdat we vaak wakker worden, we gaan vroeg naar bed om de nodige uurtjes te pakken. Ook hier is goed mee te leven.
We zijn weer met de oude dame op controle geweest in het ziekenhuis. Het gips werd doormidden gezaagd, veel herrie, maar de dame vond het best. De arts liet haar allerlei standjes met de arm doen en…..die gingen perfect en pijnloos. Dus er kwam geen nieuw gips meer! Wat was de dame blij, en wij met haar.
Omdat die ziekenhuisgang een enorme impact op haar heeft, hebben we in samenspraak met de arts besloten om niet meer op controle te komen. Mocht ze klachten krijgen, dan kan dat altijd nog.
De pols is genezen, maar de oude dame is verder in een schemerwereld beland. Ze roept steeds vaker om haar moeder.
Manlief heeft zich terdege voorbereid op het bezoek aan onze belastingman en samen hebben ze de aangifte verzorgd. We krijgen wat minder terug, maar……..een stedentripje in September is er wel van te betalen, hoeraaaa. Nu nog uitzoeken waar we naar toe zullen gaan.
Alvorens we vertrekken, laat ik nog wel iets horen,
Ciao.

De winnende wip
Rust voor het vrouwtje

1 thought on “De Winnende Wip

  1. Hallo Yvonne wanneer zitten jullie in Calpe?
    Wij passeren er in de paasvakantie. Juiste datum onbekend met de sleurhut hebben we geen strikt schema te hanteren. We blijven daar enkele dagen vermits er collega’s van Eddy met vakantie zijn.
    Zijn jullie al in Valencia geweest zou ook de moeite zijn, wij gaan daar in mei op de terugweg passeren
    Groetjes @ Maurice en hopelijk is het verdict vd dokter niet te erg
    Xxx