Evaluatie, voorbereiding of moeten we annuleren

Zoals beloofd: de evaluatie oftewel de naneuzel van Fuerteventura.
Het was zoals jullie weten de derde keer dat wij Fuerteventura bezochten en weer in Corralejo verbleven. Het is ons wederom zeer goed bevallen.
Dit eiland heeft voor ons alles om te overwinteren. We leefden er gewoon ons leven, met soms een uitstapje, net zoals thuis.
De temperatuur is er gemiddeld 22 graden, de wind is warm en straf en de regen is lauw.
Wat cultuur betreft is er genoeg te beleven en te bezoeken, wij hebben in ons eerste jaar het hele eiland verkend.
Dit jaar zijn we wat luier geweest, we vonden het goed zo.
Corralejo is leuk, ietwat toeristisch, maar heel knus en gezellig. Zorg wel dat je hotel of appartement net van de hoofdstraat afligt in verband met herrie.
Mocht je meer informatie willen, bekijk dan mijn blogs van de voorafgaande jaren op ciao.waarbenjijnu.nl, bijvoorbeeld: http://ciao.waarbenjij.nu/reisverslag/4800934/de-ontdekking-van-een-kippen-crimineel
Manlief is wat minder actief geweest deze vakantie en vond dat best zo, ik heb mijn dagelijkse tochten met veel plezier kunnen maken.
Wat eten betreft, ben ik flink de fout ingegaan, ik heb wijn gedronken, ik heb zo nu en dan brood gegeten en heel vaak hebben we ons vergrepen aan zoete zondes. Ondanks mijn dagelijkse 10 km loopje, ben ik 2 kilo aangekomen, manlief ook. Ik vind dat niet erg, maar ik voel me minder gezond en fit met al die suikers in mijn lijf.
Dit keer heb ik geen heimwee nu ik weer thuis ben, ik geniet, ondanks het shitweer en de perikelen rond mijn moeder, weer van mijn huis en haard.
Ik had wel enorme opstartproblemen, allerlei activiteiten hadden zich opgestapeld in die maand en vielen pardoes op mijn nek bij thuiskomst, daar kan ik tegenwoordig wat slechter tegen.
Dat is bij deze ook het grote nadeel van vakantie, je moet een inhaalsprong maken bij thuiskomst, dat is me vies tegengevallen.
Omdat we wisten dat dit de laatste keer Fuerteventura was, hebben we vanaf dag 1, heel bewust genoten van onze activiteiten en uiteraard van de natuur.
Mocht het overwinteren in Spanje ons volgend jaar niet bevallen, dan gaan we het jaar erop gewoon weer terug naar Fuerteventura, dat hadden we in de eerste week met elkaar afgesproken, dat gaf rust in het hoofd.
Ik vind het weer hier, om te huilen, dus eigenlijk zijn we te vroeg terug. Maar langer dan 1 maand overwinteren is nu helemaal geen optie meer, in verband met oplopende activiteiten. Dus…….daarom hadden we vorig jaar al bedacht om gewoon de maand April weer de hort op te gaan naar warmere streken, met andere woorden deel 2 van de overwintering.
Onze cultuurvakantie die we altijd in Mei/Juni hielden, is komen te vervallen.
Het wordt nu dus April, met een beetje cultuur.
De cultuurvakantie zou in September a.s plaats vinden, maar staat nu op losse schroeven, want……naar alle waarschijnlijkheid, geen geld!
Manlief heeft het in zijn hoofd gehaald om een dure camera voor me te kopen, hij vindt mijn foto’s erg goed en denkt dat ik tot grotere hoogtes kan stijgen met een goede camera. Hij is al dagen aan het turen op het internet en verdiept zich in alle techniek. En ik snap er de ballen van, we zien het wel. Het is het een of het ander, dat wel.
Ik hou jullie op de hoogte. Ik heb nu de spiegelreflexcamera van dochterlief geleend en ga er eens een paar keer mee het Markdal in, kijken of het me bevalt.
We zijn inmiddels een week thuis, de vakantiewas is gedaan, de boodschappen zijn in huis, en we zijn weer een geolied huishouden, kortom het draait weer.
Maar…….in het achterhoofd, gaat zo langzamerhand weer de voorbereiding starten voor het overwinteren deel 2.
Eind Maart vertrekken we naar Calpe (Spanje), tenminste, dat is de bedoeling. Echter…….de zorg voor de oude dame loopt op.
Gisteravond werden we weer eens gebeld door het tehuis, of we even de oude dame rustig konden maken. Ze kwam constant haar bed uit, het alarm ging telkens af en de zuster wist het ook niet meer.
Manlief is naar de oude dame gegaan en trof een zeer verward hoopje mens aan. Ze schreeuwde maar dat die steen van haar arm moest. Dat gips bevalt haar helemaal niet en ze snapt niet waarom dat daar zit, uitleggen helpt niet. Wat een patstelling. Ik ben geneigd om dat hele gips er gewoon af te laten halen. De oude dame riep ook, dat ze nooit naar deze woning had moeten gaan, ze had bij haar moeder moeten blijven wonen.
Wat is dementie triest, wat een verschrikkelijke situatie. Hoe kunnen we haar helpen?
Manlief heeft wat hele flauwe grapjes gemaakt en daar kon ze wel weer om lachen, uiteindelijk was ze rustig en is gaan slapen. We hebben tenminste geen telefoontje meer gehad.
Ik hou mijn hart vast, het kan toch niet zo zijn dat we constant op moeten komen draven?
Vanochtend ben ik, ondanks de regen, toch aan de wandel gegaan, ik had het hard nodig.
Maar……..ik kwam niet echt zen thuis, ,aar had er flink de pest in. Weer honden tegen me aangesprongen, weer mijn jas vies. De volgende keer ga ik de baasjes eens met modder besmeuren.
Wel heel erg fijn was dat ik mijn Markdal vriendin weer tegen kwam, zij heeft een flinke griep gehad, maar is gelukkig hersteld en hervat haar dagelijkse tochten.
Ze had allerlei leesmateriaal bij zich over Calpe, heel attent van haar.
Lieve mensen, dit was het, vanaf nu meld ik me weer wekelijks.
Ciao

1 thought on “Evaluatie, voorbereiding of moeten we annuleren

  1. Nou Yvonne, ik blijf het achterlijk vinden, hoe er niet wordt omgegaan met je moeder en wrsch. ook met andere bewoners! Heel lief van jou Maurice, dat je bent gegaan. Maar….er moet daar in dat huis wel wat gebeuren natuurlijk! Veel sterkte jullie! Liefs van ons.