Gele Voeten zijn Schattig

Gisteravond begon het flink te regenen en dit maal hield de zeikerd het iets langer vol, om vervolgens weer flink aan het bier te gaan en geregeld in de nacht weer flink te lozen. De Slaapkamer liep niet onder dit keer, maar de hal wel, maar……..we hadden er uit voorzorg al een badlaken gedrapeerd.
We hebben overigens heerlijk geslapen.
Ik werd wel weer wakker van de vuilnisman en stapte uitgeslapen van de kingsize. Manlief draait zich dan altijd nog eens om en verschijnt in de salon als de koffiegeur anderhalf uur later zijn brein prikkelt. Ik vind het altijd een genot om me in die stille uurtjes te amuseren met de iPad. Jullie weten al dat ik de kranten lees, maar ik doe ook aan Wordfeud, zooooo leuk om op de vroege ochtend mijn hersens te laten kraken. Voor de geïteresseerden die met me willen feuden, ik ben Yvonnebreda.
Het zag er naar uit dat ik niet kon wandelen in de vroegte, maar toch waagde ik het erop. Het bleef droog en…het was weer een feestje.
Vandaag ben ik als extraatje een werf opgelopen en heb rustig ‘zieke’ boten gefotografeerd. Vooral de aangroeisels waren zeer fotogeniek. Ik ben nog elke dag blij met meneer Nikon, hij geeft mijn wandeling extra genot.

 
En ik had een ontmoeting met een witte vogel met gele voeten, een ontroerend beest. Hij zit goed in de veren en oogt wat arrogant, volgens mij is het een kleine zilverreiger. Hij was wat veraf en moeilijk te fotograferen omdat hij best wel beweeglijk is.


Wat zal ik weer een werk hebben als ik de vele foto’s op mijn mac geladen heb, dat wordt kiezen en weggooien. Aan fotosjop en filters doe ik niet, alles is echt, wel snij ik hier en dan wat uit.
We hebben later samen nog een mooie wandeling gemaakt en verder …….lezen en muziek luisteren, wat een luizenbestaan hier.
Het doel van deze wintervakantie is…….de winter ontvluchten en alles wat we extra aan natuurschoon of ander schoons te zien krijgen is mooi meegenomen.
Ik moet zeggen….missie met stip geslaagd.
Toch weer zelf koken nu, dan hebben we de tijd aan onszelf en het is veel lekkerder en…ik heb mijn ‘Mies’ en place.
De planning is dat we nog een grote wandeling gaan maken, waarschijnlijk vrijdag en aansluitend ergens gaan eten. Verder houden we ons sjakies.
Ciao.