Helse Nacht

Te weinig reuring?? Dat had ik nooit mogen zeggen.
We zijn ervoor gestraft en behoorlijk ook. Gisteravond begon het al, met trommelaars, uren lang hoorden we getrommel met zo nu een snerpend fluitje erdoorheen. Niks geen ander instrument erbij, alleen dat shit getrommel. Schijnt een soort van specialiteit in Corralejo te zijn.
Toen hoorden we helikopters, dat dachten we.
Het harde geluid werd bekender en bekender, het was……….een geluidsinstallatie die getest ging worden. We hoorden een stem, we hoorden muziek, we hoorden gepiep en allerlei harde vreselijke geluiden.
Gelukkig waren de trommelaars opgehouden, maar dat was dan ook het enige positieve.
Gedurende de hele nacht hebben we mogen genieten van enorm akoestisch geweld van een muziekfeest in de stad, als dat geen reuring is?
We beginnen vandaag aan onze laatste week.
Toen ik vanochtend aan de wandel was, werd ik geconfronteerd met de “resten” van de nachtelijke reuring. Er liepen hier en daar nog feestende, dronken en zuipende jongeren rond, ik zag kotsplenzen, piesplekken, gebroken glas, weggegooide zooi en….schoonmaakploegen.
Gelukkig was ik al snel uit de reuring en was alleen met de zee en genoot als vanouds.
Na het overheerlijke ontbijt liepen we toch nog maar eens naar de “kunstmarkt”. Wederom moesten we huilen, maar de wandeling was fijn.
Uiteindelijk kwamen we bij de zee uit, altijd goed.
We ploften neder bij een visrestaurant en daar at ik mijn eerste vissoep van het jaar 2017 en mijn tweede gegrilde zeebaars van het jaar. Het smaakte ohhh zo goed. Manlief at zijn geliefde pimentos de Padron, gevulde aardappeltjes en een kalfsschnitzel.
Het was weer smullen.
We bedachten dat we de nagerechten bij de biocafetaria zouden inslaan en op ons balkon in de zon, gaan oppeuzelen. Goed plan, we scoorden abrikozengebak.
Eenmaal thuis ontstond er wederom reuring, de taart was behoorlijk aan de schimmel vanonder.van onder, een biotuintje? Getsie.
Manlief terug en ruilde het zaakje in voor een onbeschimmelde variant. Was lekker.
We hebben nu wel zoiets van, het is wel genoeg reuring geweest zo.
Wellicht is de houdbaarheidsdatum van Corralejo de grens gepasseerd. We staan op scherp voor de laatste 6 dagen.
Nu uitbuiken in onze casa en vannacht gaan we eerst maar eens wat slaap inhalen en morgen zien we wel weer.
Ciao.

Oei, toch nog wat leuke reuring op de valreep……..we zagen een hop in onze tuin.