Ingeburgerd

Maandag 30 Januari
Vanmorgen werden we weer gewekt, maar….ik had geen wekker gezet, uh???
Het was bovendien wel erg vroeg, het is vakantie en we hebben geen afspraken toch?
Het was al licht, dacht ik, maar dat bleek de buitenverlichting te zijn.
Het was 05:00 om precies te zijn en de ‘wekker’ was de vuilniswagen. Dit belooft wat.
We klagen echter niet, het is hier super, lekker weertje, ruisende palmen, rollende zee en blije mensen. De vakantie zal vandaag echt beginnen, wel vroeger dus, maar dat is ook weer goed om het tijdsverschil in te laten dalen.
Na overheerlijke koffietjes (Segafredo)) uit ons koffiemasjien trok ik mijn wandelschoenen aan en verliet de casa om 07:15. De straatverlichting was nog aan. Snel liep ik naar de zee en wowwwww, hij lag er schitterend bij. Het was ruim eb, dus veel lava velden lagen bloot. Ik zette er flink de pas in en nam gretige teugen zeelucht, ik was weer thuis!
Hier voel ik me zo super en sterk. Mijn wandeling was verademend en vol belofte voor de komende maand.
Het beloofde een mooie dag te gaan worden, dus we gingen na het ontbijt meteen boodschappen doen.
Bij de Spar sloegen we alles in voor een culinaire kip/groenten/quinoa stew en wel voor 2 dagen.
Dat was even wat gesjouw, maar de rest van de dag zijn we plat op een bedje in de zon gaan liggen met boek en muziek.
Het was een super dag en onze huid ziet er weer zonnig uit nu, weg met de winterse grauwsluier.
Samen werkten we aan de mies en place, namen een glaasje op ons balkon, aten een super gezond en lekker maal en keken naar de DWDD.
Maar….we hadden last van een flinke storing, het was niet om aan te zien en te horen. Flink balen vond ik het, want het was zo boeiend met die buitenlandjournalisten.
Ik ben uiteindelijk vervroegd en ietwat gefrustreerd het bed in gedoken en sliep du moment. En manlief?…… hij frutselde aan een tv kabeltje, et voilà, hij had de beste tv ever!
Dinsdag 31 Januari
De nacht was goed, maar om 05:00 kwam onze vriend de vuilnisman weer langs. We groetten hem in gedachten, topgozer om in die vroegte onze zooi op te komen halen en draaiden ons weer om en sliepen verder. Om 06:00 was ik aan mijn slaaptax en sprong van de kingsize, ik had er weer zin in. Manlief draaide zich nog eens om, hij deed nog even een tukje, maar als ie de koffie ruikt……
Mijn wandeling was weer puur genieten en het ontbijt ging er in als pap.
Vandaag wilden we shoppen, vooral ik. Niet omdat ik zo van shoppen houd, maar puur uit noodzakelijkheid omdat mijn kofferinhoud besteed was aan voedsel.
We zijn super geslaagd, ik heb zelfs een verjaardagsjurk (foto komt nog) en manlief zal er morgen ook feestelijk uitzien. Het kostte geen drol allemaal, leve de Zara en de Mango en uiteraard de Rebajas.
Omdat we gisteren genoeg gebruind waren, liepen we na de lunch het stadje in, lekker even slenteren langs de kust.
Helaas weer geen musici te bespeuren, wel genoeg gezellig volk op de been.
Uiteindelijk belandden we toch weer aan de haven en dronken daar een wijntje en smulden van wat tapas. Ik had een wel heel bijzondere tapa met de naam: (vrij vertaald), stoof van oude kleren. Het was een stew van inktvis met kikkererwten en in een woord……..goddelijk! Het was beslist een recept van een oude vissersmamma. Manlief genoot van een lekkere dikke huisgemaakte tortilla.
Het was een heerlijke middag.
Toen we thuiskwamen was het huisje weer aan kant en doken we het balkon op om, jawel, nog een wijntje te nuttigen en wie is de mol terug te kijken.
Het eten van gisteren smaakte nog lekkerder, de tv deed het prima en de tweede vakantiedag was naar wens geconsumeerd.
Nu lekker slapen en morgen…..word ik een jaar ouder wakker en……voor het eerst in vele jaren krijg ik een cadeau!
Het staat al klaar op de salontafel, ik ben zoooo benieuwd!
Ciao!

1 thought on “Ingeburgerd