YES

Is het eindelijk zover dat we kunnen vertrekken naar warmere oorden, houdt de vrieskou ook op, had voor mij eigenlijk niet gehoeven. Gevoelstechnisch is het aangenamer om te kunnen ontsnappen aan Siberische temperaturen of op zijn minst aan wat shitweer.
Maar…….het zorgde wel voor vakantiegevoel om met je koffertje door een vrolijk zonnetje te rollen, op naar de bus.
We hadden de avond voorafgaande aan vertrek al een borreltje genoten bij de kids en afscheidsknuffels gegeven en ontvangen.
De vertrekdag zelf was oh zo relaxed, we hadden de tijd, we hoefden alleen maar naar Schiphol, naar het CitizenM om precies te zijn, dus we hadden ruim de tijd voor het laatste inpak/opruimgebeuren, een lunch en een koffieuurtje met onze dierbare bovenbuurmanvriend. We zullen hem pas weer in Oktober zien, hij gaat binnen een paar weken ‘overzomeren’ op Corsica in zijn riante woning aldaar.
De intercity direct reed, het was een wonder, super. We waren op tijd voor een borrel in ons hotel en daarna een hapje op Schiphol in ‘La Place’. Het was de eerste maal dat we gingen eten bij die ex-V&D toko. We snappen nu dat ze dit concept hebben gehandhaafd, want het is top, alles vers, veel keus, alles zelfgemaakt en betaalbaar. Zelfs de huiswijn was goed. Aanrader dus!
Apart detail: als je je gerecht laat bereiden, krijg je een zender mee en als de boel klaar is, gaat ie trillen en kleuren er allerlei lampjes op. Dan kan je het gaan halen.
Het hotel was weer klasse, geen aanmerkingen, we kregen dit keer zelfs twee flesjes water en we konden gratis films kijken. Ik had een kamer bovenin gevraagd en aan de vliegtuigkant en…..gekregen! TOP.
Nog een gratis tip, heb geduld met boeken, dagenlang is dit hotel best wel prijzig en uiteindelijk is de kamerprijs behoorlijk verlaagd en dan snel boeken dus. Ik boek altijd op booking.com.
We hebben heerlijk geslapen, hoe kan het ook anders, het bed is klasse en de kussens zou ik thuis ook willen hebben (ga ik eens uitzoeken).
Ik had al mijn wekkers (iPad, iPhone, Applewatch) op kwart over 3 gezet en als extra had ik ook de wekker op de iPad van onze kamer gezet, je weet wel, die iPad waarmee je alle toeters en bellen kan bedienen op de kamer. Ik had gedacht dat daar een wekkergeluid uit zou komen, maar nee………..het werd een complete ochtendervaring. De lichten gingen een voor een aan, de televisie ging aan en………..de vogeltjes begonnen te fluiten. Heel apart, zelfs manlief, als fervente ochtendhater, werd er vrolijk van.
De ochtendrituelen waren in een zucht en een scheet (letterlijk?) afgehandeld en we checkten zelf uit op de pc in de lobby. Als salaris nam ik op de valreep maar een leuk pennetje mee. We hebben geen mens gezien.
En daar rolden Jut en Jul weer naar Schiphol. Het was niet druk, we konden meteen de koffers afgeven. Bij de security ondergingen we alles met een gerust hart, ook de scan en de fouillering.
Bij de parfumerie spoten we royaal onze respectievelijke geursporen op want we zijn zonder onze flessen vertrokken. We vullen de boel altijd op de Kanaries aan, want……zeer goedkoop daar (weer een gratis tip dus).
En toen was het tijd voor de Starbucks (Em, ik heb de kerstbeker!).
De vlucht verliep voorspoedig, onze zelfmeegebrachte broodjes smaakten uitstekend, we hadden geen huilers aan boord, wel wat snurkers en we hadden geen tussenlanding, die hebben we op de terugweg dan helaas, scheelt 2 uur.
We hebben weer een fijn appartement, maar…..nu wel gespiegeld, dus we lopen constant de verkeerde ruimte in, zal wel wennen.
Er stond een mooi wijntje klaar, omdat we trouwe klanten zijn.
De eerste zeebaars zit inmiddels ook al in de buik en……..ietsjes te veel wijn, maar ja, een gekregen paard mag je niet in de bek kijken nietwaar?
Nu lekker voor de buis…BVN kijken.
Ciao.

2 thoughts on “YES

  1. Nou…mooi begin; typisch geval van ‘niks meer aan doen’! We zijn benieuwd naar het vervolg. Hoe was de zeebaars bereid?