Mea Culpa

Ik ben het helemaal zat, dit is niet meer leuk.
Elke morgen tuur ik op mijn iPad naar het weerbericht, en ja hoor, een waarschuwing, het is weer oppassen geblazen, het is glad!
Nu ben ik geen auto, ik moet dus op de stoep blijven voor mijn eigen veiligheid, maar…..daar wordt niet gestrooid, daar is het glad en glibberig. Op de paden in het Markdal is het nu zelfs ook glad, door de aan vriezende regen, mist en de zeer hoge vochtigheid.
Of jullie me geloven of niet, het voelt elke ochtend als lopen over bananenschillen. Niks geen pront loopje meer voor deze dame, maar nu een onelegant gestuntel en soms een bijna val. Ik moet er niet aan denken om te pleuren en iets te breken. Maar niet lopen is geen optie, ik MOET van mezelf elke ochtend mijn ‘Zen’ wandeling maken.
Ik ben een gek mens eigenlijk en om nu maar meteen helemaal met de billen bloot te gaan, zal ik jullie iets echts geks over mezelf opbiechten.
Ik heb een paar eigenaardige karaktertrekjes:
Ik hou van sober,
Ik hou van royaal voor anderen,
Ik hou niet van verspilling.
Zo eigenaardig lijkt het misschien niet op het eerste gezicht, maar leef er maar eens mee. Om een voorbeeld te noemen, neem nou de feestdagen. Ik heb royaal ingekocht, want er kwam visite. Ik heb ‘waren’ gekocht die niet zo gezond zijn, maar wel lekker en ik heb wat extra ingekocht, want niets zo erg als je nee moet verkopen.
Nu zijn de ‘zondige’ feestdagen voorbij en ben ik enorm toe aan soberte, dus weg met de kerstversieringen en…..uhhhhh, weg met de eet/vloeibare waren? Dat is toch ook zonde om weg te gooien?
En nu komt ie……het eigenaardige, ik eet die meuk snel op en drink de overgebleven flessen weg, je kan er maar beter van af zijn en dan kan je je vol storten in die zalige soberheid.
Ik ben mezelf nu flink zat, maar gisteren is gelukkig de laatste fles champagne soldaat gemaakt, zomaar midden op de dag. Er kwam nog een vriend langs, ik blij, kon ie meehelpen, maar….hij wilde niet, niet aardig he? Ikzelf heb eens een vriendin verlost van een flinke aangevreten enorme rijstevlaai. Zij zat zooo zielig tegen haar zin de boel op te eten omdat ze het zo zonde vond om weg te gooien, dat ik haar ‘geholpen’ heb. En wat waren we blij toen we die klus geklaard hadden op een nette manier. Ik eet sindsdien geen rijstevlaai meer, maar vriendinnen zijn we nog steeds.
Gelukkig zijn mijn kasten nu leeg, zijn de lege flessen naar de glasbak, is de kerstzooi opgeborgen en heb ik geen goede voornemens gemaakt.
Er gaat weer gewoon gezond gegeten worden, pffff, wat hakken die dagen erin.
Ik moet wel zeggen dat ik de grootste bewondering heb voor mensen die zonder zorgen voorraden onder hun beheer kunnen hebben.
Als ik veel van iets heb, ga ik het uitdelen, weg ermee, ik wil er gewoonweg vanaf, maar weggooien mag niet. Ik wil ook geen juwelen of sieraden in doosjes, geen snuisterijen, zelfs veel geld boeit me niet.
Ben ik nou eigenaardig of niet?

Updates:
Inmiddels is ons jongste kleinkind 11 jaar geworden en dat was weer flink feesten.
Zoals elk jaar ging ik weer oud/nieuwjaarswafels bakken, maar dit keer nam mijn oudste kleinkind het zeer professioneel van me over en moest ik van haar een mooie iPhone 6 op Marktplaats voor haar opsnorren en dat is 100% gelukt, ik blij en zij de koning te rijk, s’avonds hebben ze hem al op kunnen halen en hij is tip top in orde. De zondige wafels smaakten overigens goddelijk.
Wij hebben geen oud op nieuw gevierd, boeit ons totaal niet meer, we zijn gewoon gaan slapen. We werden wel een paar kaar wakker van de enorme bommen en we verzuchtten dan dat we gelukkig niet in een oorlogsgebied zaten, draaiden ons weer om en sliepen lekker verder. En de volgende dag liep ik gewoon weer fris en fruitig mijn Markdal in. Ben ik nu ook nog een saai mens?
De buren hebben zich allen voorbeeldig gedragen, ons hoor je niet klagen, maar…wat minder bommengeweld mag wel.
De oude dame is weer gevallen, ze heeft een enorme blauwe plek op haar voorhoofd. Het heeft totaal geen pijn gedaan, anders wist ze dat nog wel, zegt ze.
En nu beginnen we sober aan het jaar 2017, heerlijk zo’n schone lei.
Lieve mensen, we wensen jullie allen tevredenheid, warmte, vrede en een goede gezondheid toe. Maak er iets moois van.
Ciao.