VALS

De feestmaand loopt bijna op zijn eind, ik moet zeggen dat we ons er goed doorheen geslagen hebben, maar……de vakantie lonkt in de verte.
We hebben nog een paar feesten te gaan dit jaar en dan maken we letterlijk en figuurlijk schoon schip.
De Kerstdagen waren knus, warm, lekker, gezellig en ook hilarisch.
De eerste Kerstdag brachten we bij dochterlief door, zij had samen met ideale schoonzoon een sterrendiner gekookt, man, man, wat was dat heerlijk. Het was genieten geblazen.
Tussen de gangen door speelden we het spel: “Valse Motten” http://www.intertoys.nl/spellen/kaartspel/valse-motten-1
Ik had er nog nooit van gehoord, maar de kids hadden er al kennis mee gemaakt en voorspelden hilarische taferelen.
Het is een spel waarbij je vals moet spelen, maar het mag niet gezien worden. We werden bloedserieus, zelfs dochterlief die eigenlijk niet zo van de spelletjes is. We wilden ieder voor zich winnen en de beste valsspeler zijn, we werden steeds fanatieker, het kristal ging uit voorzorg even van tafel, maar……..er ging toch iets flink mis! Dochterlief wilde als eerste een ‘mug’ slaan, maar sloeg in al haar passie wat te hard en voelde een flinke pijnscheut in haar elleboog. De pijn bleef haar de hele avond achtervolgen, maar ze ging fanatiek door en gelukkig werkte de alcohol ietwat verzachtend.
We hebben werkelijk dubbel gelegen van het lachen, echt pijn in onze kaken, tot kleinkind2 de spanning te veel vond worden en boos werd en het spel bestempelde als ‘stom’.
We zijn toen maar gestopt en aten in vrede een subliem dessert. Het was een gouden dag, maar….later bleek dat dochterlief de hele nacht enorme pijn aan haar elleboog heeft gehad. Ze kreeg hem zelfs niet onder controle met haar reuma medicijnen, dus naar de huisartsenpost dan maar. De arts schaterde het uit toen ze vertelde hoe het zo gekomen was. De elleboog bleek uit de kom te zijn en nadat de arts de boel weer goed gekregen had, werd de pijn veel dragelijker gelukkig. We hebben ons nu voorgenomen om de muggen uit het spel te verwijderen.
De tweede Kerstdag is het bij ons meestal zoete inval, wie zin heeft, is welkom, heel gezellig en knus, maar geen spelletjes erbij, wel vele lekkere hapjes en drankjes en gezellige aanwaaiers.
We maken ons nu op voor de laatste festiviteiten en dan RUST, REINHEID en REGELMAAT.
Manlief en ik wensen jullie allen een goede jaarwisseling, tot 2017 dan maar,
Ciao!

2 thoughts on “VALS

  1. Jij en je man een fantastisch 2017. Geniet van alles. Voor 2017 hoop ik veel goeie foto’s te zien en veel leuke verhalen te lezen. Groetjes, Pieta.

  2. Valse motten? Valse muggen zal je bedoelen!
    Een heel mooi jaar voor jou en Maurice!! We gaan elkaar zien.
    Liefs van Riet en Gerda