Vier het Leven

Life sucks!
Wat een ellende op de wereld, ik word er moedeloos van. Schrijnende beelden uit Aleppo heb ik op mijn netvlies, een kindje volkomen in shock, onder het gruis en bloed.
Is dit de kerstgedachte?
En nu weer een aanslag in Berlijn, op een kerstmarkt notabene en wij maar zingen: ‘Vrede op Aarde”.
Waren er maar meer mensen zoals u en ik, zoals onze familie en vrienden, we moeten een vuist maken, het moet stoppen. Kan dat?, een wereld zonder oorlog en ellende?
Ik vrees van niet, gezien het feit dat wij met z’n allen ook niet altijd ‘aardig’ zijn, wij kunnen er ook wat van hoor.
Gelukkig heeft de oude dame haar kwade kant vergeten, ze is een soort van ‘innemer’ geworden, ze eet het eten dat haar gegeven wordt, ze geniet van de tv en de reuring om haar heen en ze vindt het heerlijk om aandacht te krijgen en goed verzorgd te worden. Gelukkig woont ze in een zorginstelling waar voldoende aandacht aan de ouwetjes geschonken wordt.
We danken God op onze blote knieën dat ze zo goed terecht is gekomen, vooral nu de zorg steeds meer in moet krimpen.
Ik geef toe, er wordt weinig met de mensen gedaan omdat er gewoon geen personeel is en vrijwilligers mogen niet veel meer. Maar de luitjes zitten toch elke dag in een knusse ruimte, samen wat te suffen. Soms doen ze een dutje, soms volgen ze wat reuring, soms kijken ze tv, of luisteren naar muziek en….er wordt regelmatig ter plekke wat ‘gebak’ bereid en opgesmuld. Er zijn plas rondes, of ….de pedicure komt langs (organiseert de familie) of ze gaan inpandig naar de kapper als de familie dit geregeld heeft. Er worden wel wat activiteiten aangeboden, maar helaas gaat dat aan de meeste bewoners voorbij, ze volgen dat niet meer.
Maar 1 maal in de week is er samenzang onder begeleiding van een oude blinde meneer (piano en zang) en een gitarist. Er worden ‘liederenboekwerken’ uitgedeeld, dus…zingen maar. Je kunt je wel voorstellen dat de familie het beste voor de dag komt. Maar de oudjes genieten en soms is er een glimlach van herkenning. De oude dame vindt het net te pruimen, maar geniet wel met volle teugen, vooral van het advocaatje dat we haar altijd aanbieden.
Nu ze zo ‘kinds’ wordt, gaan we anders met haar om, we maken flauwe grapjes, delen wat plaagstootjes uit en geven haar veel complimentjes. Vorige week na de zang zette ik haar pardoes een kerstmuts op, manlief keek me woest aan, ik ging te ver dacht hij. Maar…..de oude dame vond het geweldig en wilde hem ophouden. Gisteren zette ik haar de hoed van manlief op, schot in de roos, ze wilde hem houden, manlief weer boos. Gelukkig kreeg hij hem terug toen ik beloofde om de volgende keer een leuk hoedje mee te nemen. Ik heb ook veel nieuwe kleding voor haar gekocht en…..alles is goedgekeurd. Tjonge, nooit geweten dat er zo’n aardige kant in haar zit, het is geen straf om haar te verwennen zo.
Om nog even op de zorg terug te komen, door de bezuinigingen is er besloten om de mensen niet elke dag meer te douchen. Na intern onderzoek is gebleken dat men veel tijd kan besparen om de bewoners te ‘wassen’ met behulp van 8 vochtige washandjes. Deze zitten in een pakje en er staat precies op welke lichaamsdelen gewassen moeten worden met washandje 1, washandje 2 etc.
http://www.swash-shop.nl
Er komt geen water en zeep meer aan te pas, er zit een verzorgende lotion in en….het paketje kan zelfs even verwarmd worden in de magnetron.
Oordeel zelf, maar leve de berg washandjes op de luierberg.
Mijn moeder ziet er altijd verzorgd uit en is tevreden.
Lieve mensen, ondanks de zwarte kant van het leven, wens ik u licht toe, warm licht, samen met uw dierbaren en vier het leven en vier de vrede.
Fijne dagen,
Ciao.

 

3 thoughts on “Vier het Leven

 1. Moet je dus wel feliciteren, met het kiezen van de juiste instelling voor de OUDE DAME. punten voor jouw denk ik.
  Verder wens ik jullie ook fijne dagen, en een gezond 2017.

  Weet inmiddels dat je dat niet op Fuerteventura moet zoeken.
  Na nachtelijke omzwervingen per ambulance, moet je dus NOOIT naar het hospital in Rosario gebracht willen worden.
  Daar loopt iemand rond die antipathie tegen de mensheid heeft ontwikkeld, en in het bijzonder jegens toeristen.
  Dus dat was eens Fuerteventura, maar dan ook nooit meer.
  Die beslissing hadden we trouwens al genomen tijdens de 1e 10 dagen toen het met mij nog wel goed ging.
  Ben inmiddels week thuis en heb het redelijk overleefd hoor.