Feest In de Kou

Bijna volmaakt gekleed, trotseerde ik deze week de kou, maar…..deze dame wordt steeds gekker. Nu de natuur zich door de vrieskou zpoo spectaculair laat zien op de vroege ochtend, wil je dit met anderen delen. Doch, ik kom maar een paar mensen tegen en blijf uiteindelijk met een vol gemoed zitten, oftewel lopen.
Gelukkig heb ik Meneer Nikon bij me en die weet er wel raad mee, maar Meneer wil wel bedient worden en dat lukt niet met een knuist in een berenwant. Dus heb ik….constant ijskoude handen en dat is niet bepaald fijn te noemen. Tot mijn grote vreugde voelde Meneer Lidl dit aan en verkoopt nu rode harten met ‘spul’ erin. Binnenin het ‘spul’, geen idee wat het is, drijft een ijzertje en dat moet je effe ‘knakken’ en het ‘spul’ begint dan van substantie te veranderen en nu komt het…. het rode hart wordt heerlijk warm. Ik heb het ding in mijn jaszak en warm op gezette tijden mijn handen, wat een luxe. Dus ik kan meneer Nikon nu prima bespelen.
Maar…..meneer Nikon geeft zich niet meteen gewonnen, hij vind het niet zo prettig in mijn handen, hij wil wat meer stabiliteit en dan kan ie op zijn gemak de schitterende winternatuur tot zich nemen. Kort gezegd, hij wil gewoon lekker op een statief zitten, hij is nogal een gevoelig tiepje en kan niet tegen een stootje.
Dus nu sjouw ik al twee dagen rond met een statief tijdens mijn ochtendwandeling. Het is een heel gedoe, maar wel een mooie workout, ook voor meneer Nikon, die laat zich nu van zijn beste kant zien hoor.
Als ik thuiskom leg ik mijn inmiddels koude, harde harten in kokend water en laat ze even 10 minuten zachtjes koken en…..de substantie verandert weer in het ‘spul’. Klaar voor het volgende gebruik, kind kan de was doen.
Ik blijf wel veel langer in het Markdal struinen, het is zooo leuk om nu eens op een andere manier te fotograferen en niet ‘makkelijk’ op de automaat.
Ik vind zelf dat het resultaat er mag zijn.

fullsizeoutput_24e2 fullsizeoutput_253b fullsizeoutput_24dc dscn9237 fullsizeoutput_253a fullsizeoutput_2540 fullsizeoutput_2543 fullsizeoutput_2544
Afgelopen zondag vertrok ik met een tas vol cadeautjes naar Amsterdam, normaliter reis ik met de intercity direct en ben dan in een uurtje op de bestemming, maar nu reed dat ding weer eens niet. Balen, nu moest ik eerst naar Den Bosch en mijn reistijd werd twee en een halfuur. Gelukkig had ik een spannend ‘boek’ bij me en was er voor mijn gevoel in een zucht en een scheet. Op het station trof ik mijn jongste broer en samen liepen we naar ons nichtje. Daar was het feest, driedubbel nog wel en dat werd uitbundig op z’n Kroatisch gevierd, veel taart, vlees, soep, brood en drank. Ik ging compleet voor de bijl en hield me niet aan de schijf van vijf. Wat is ongezond eten toch lekkerrrr.
Het was enorm gezellig en knus en de terugweg voltrok zich weer op dezelfde wijze als heen, maar dan andersom. Het boek is uit!

dscn9120
Ik was best wel moe, maar…..de dag erop wilde de Sint zich laten gelden bij de kids.
Het scenario was bijna het zelfde, broerlief werd manlief en de trein werd de benenwagen en de reistijd bedroeg 8 minuten, maar ook daar was volop lekkers en gezelligheid.
We merken nu wel wel dat we met pubers te maken hebben, de reacties op de cadeautjes zijn nu; “Oh My God, Oh My God” en deze kreten gaan gepaard met allerlei huppeltjes en gebaren.
Ook de cadeautjes zijn anders, het vele plastic spul heeft nu plaats gemaakt voor make-up, kleding en gadgets.
Het was een heerlijk avondje, in alle opzichten.
Vandaag eten we gezond en raken we geen druppel aan, maar morgen is het weer raak en dat wordt wel heel spectaculair….we gaan ergens naar toe, waar een gewone sterveling niets te zoeken heeft en…..Meneer Nikon mag mee.

fullsizeoutput_2539

1 thought on “Feest In de Kou