In De Gloria

Nu is het echt winter, ik zal me er niet meer tegen verzetten. Sterker nog, ik wapen me er tegen. Thermo ondergoed, oude bontwanten van manlief, lange skisokken en mijn berenmuts zijn mijn geschut en…..het helpt, ik loop mijn kilometers heerlijk warm en stiekem geniet ik toch van de winternatuur.
Waar ik elke dag ontzettend dankbaar en blij om ben is het feit dat ik niet als eend of gans geboren ben. Ik moet er niet aan denken om in mijn blote niksje in het water vrolijk te snateren.
Dus…ik moet constateren dat ik een tevreden mens ben, en met mij manlief, hij loopt ook al wat meer en heeft er baat bij en…hij heeft zich zelfs bewapend met nieuwe stevige wandelschoenen (Hanwag). Vanmiddag ga ik op jacht naar een lading skisokken voor ons (Lidl).
Om jullie een beetje mee te laten genieten, plaats ik wat foto”s en verder moeten jullie zelf maar aan de wandel gaan.dscn8940 fullsizeoutput_24d6 img_3296 fullsizeoutput_24d0

Het feest bij mijn broer in Antwerpen was super gaaf, veel leuke mensen, leuke gesprekken, mooie muziek, mooie kunst, lekkere hapjes en voldoende drank en dat alles in een schitterende ambiance.fullsizeoutput_24b0 fullsizeoutput_24b1 fullsizeoutput_24b2 fullsizeoutput_24b4 fullsizeoutput_24bf

Ons hotel (http://www.elzenveld.be/nl/hotel#introduction) was heel bijzonder, gesitueerd in een indrukwekkend middeleeuws klooster. We hadden een loei van een kamer met allerlei antiek meubilair, heel smaakvol. De nacht was donker en doodstil, op een paar spoken na.
Dit hotel kan ik jullie van harte aanbevelen, het ligt midden in het centrum en aan de overkant ligt een superleuk eetcafe met goede wijnen.fullsizeoutput_24ac fullsizeoutput_24ae

We hebben een heerlijk weekend gehad en kwamen uitgerust en vol energie terug in onze casa. We storten ons nu langzaamaan de feestmaand in, eerst maar eens de voorbereidingen aangaan.
Manlief gaat vanmiddag naar een bijeenkomst van de zorginstelling (Thebe) van de oude dame, de bedoeling is om samen met zorgmedewerkers, behandelaren, clienten, familie en mantelzorgers een ontwikkelprogramma te starten met als uitgangspunt de veranderende zorg. Het lijkt ons razend interessant om mee te denken, zowel voor de oude dame als voor ons onszelf.

Bij het huis van de chirurg trof ik een epistel aan (zit nog met mijn hoofd in het klooster), secuur ge plaatst in een plastic map en gespijkerd aan een boom met de volgende tekst:fullsizeoutput_24d5

Let vooral op het woordgebruik, het zegt wel iets over de aard van de man en dat hij ons als medebewoners erbij betrekt vinden wij ronduit aanmatigend.

Als laatste geef ik jullie mee om elke dag dankbaar voor je leven te zijn, het kan zomaar ineens afgelopen zijn. Geniet, maak er wat van en stel niks uit.
De buurvrouw van de kids (66) is van de trap gevallen en overleden. De hele buurt is er kapot van, zo ben je er en door een foute stap is het zomaar ineens afgelopen.
Iedereen kent wel een moment dat het net goed afliep, gelukkig maar, voorzichtigheid is ten alle tijden geboden.
Zondag as ga ik in mijn uppie naar Amsterdam, de feestmaand is begonnen.
Ciao.

3 thoughts on “In De Gloria

 1. De hondenhater is wel iemand met een speciaal gevoel voor het eindproduct. Structureel schijten is hier niet het tegenovergestelde van conjunctureel schijten, denk ik zo. Of wordt de structuur bedoeld? Weer veel LOL over de hondendrol. Op zich een herkenbare ergernis.

 2. Wat een TOP verhaal en weekend Yvonne, ik heb er van genoten.
  De foto’s mooi om mee te genieten, mag je vaker doen van mij (ik ben dol op plaatjes kijken).
  Maar wat een drama van de buurvrouw van je kinderen.
  En de man die chirurg noemt !! In welk ziekenhuis werkt hij?
  Ik wil daar graag uit de buurt blijven, overigens vind ik poep op de stoep wel heeeeel ergerlijk.
  Lieve groet van uit een zonnig IJburg,
  Gerda

 3. Een héél goed verhaal, ik heb ervan genoten. Ook je foto’s zijn erg goed. Heb je een cursus fotographie gevolgd of heb je je dit zelf aangeleerd ? Ik ben zelfs een beetje jaloers. Prettige dag verder en tot de volgende mail. Pieta.