Niet Vrolijk

Wat een baggerweer gisteren, het heeft mijn dag danig beïnvloed.
Ik begon vol goede moed aan mijn dagelijkse tocht, maar ben al snel omgedraaid, niet te doen voor een klein, dun mens met een pruik. Balen, flink balen dus.
Het was een raar begin van de dag en de pap at ik onverdiend.
Toen we ook nog het bericht kregen dat zoonlief de dag ervoor een schuiver had gemaakt met zijn motor (sleutelbeen gebroken en flink beschadigde motor), kleurde mijn dag donker. Heb nog geprobeerd met kaarsen wat meer licht te scheppen, maar ook dat hielp niet. Zelfs de gedachte, dat het erger had kunnen aflopen trokken me niet in het licht.
Vandaag gaat het ietsjes beter, maar vrolijk ben ik niet. Manlief voelt hetzelfde, dus we beuren elkaar niet op. Er gaat van alles door onze hoofden.
Ik vind het erg triest voor zoonlief, weer een botbreuk en een voertuig in de prak, maar ook ben ik boos en verdrietig. Volgens hem, heeft hij heel voorzichtig gedaan, er lag olie op de weg.
Heeft hij dan altijd zo’n ongelofelijke pech, of overschat hij zichzelf en/of situaties?
In ieder geval haat ik motoren en zeker in deze tijd van het jaar. Van mij mag iedereen motor rijden, maar niet mijn dierbaren!
Ja, ja, ik ben een angsthaas, het liefst ben ik een haas die van niets weet.
Ben wel blij met mijn overgebleven pilletje om de bloeddruk te verlagen.
Vandaag gelukkig mijn wandeling weer kunnen maken, het was weer een feestje en zo lekker zacht, dat mag wat mij betreft zo blijven.
Net gehoord dat ik een nieuwe batterij krijg voor mijn iPhone, hij heeft namelijk een hele kleine kans om Samsung taferelen te gaan vertonen, je weet wel in de hens vliegen enzo. Dat willen we niet en ook valt de boel soms helemaal uit en dan krijg ik weer een stressmoment, zonder mijn iPhone kan ik niet. Super, een nieuwe batterij, hij wordt dan ineens meer waard! Ik moet nog even uitzoeken, hoe een en ander in zijn werk gaat. Morgen ga ik erachter aan, vandaag kan niet, we gaan naar de oude dame.
De vorige week lag ze in bed, ze vond het te koud om op te staan. Ik vind dat enorm deprimerende aanblik als we haar in bed aantreffen, we kunnen dan ook niet met haar naar het inpandige restaurant. Ze vindt dat altijd een ware belevenis en verzucht elke keer glunderend:” dit is zooooo leuk, dit heb ik nog nooit gedaan”. Ook haar advocaatje met slagroom wordt met dezelfde woorden ontvangen, alhoewel….leuk is dan lekker.

fullsizeoutput_2368
Hopelijk zit de oude dame gewoon in de gemeenschappelijke huiskamer en kunnen we haar meenemen in een geleende rolstoel, want het is te ver lopen voor haar. Ze is gek op rijden in een rolstoel en is er dan heilig van overtuigt dat ze echt de koningin is.
Als manlief met zijn hoed op in de huiskamer verschijnt, maakt hij de blits op alle oudjes, ze worden er zelfs wakker en vrolijk van, zij blij, manlief ook, vandaag gaat de hoed op.
De feestmaand komt er aan, de agenda is geblokt, maar………..broerlief heeft op de valreep nog een feest gepland zaterdag as.
Het belooft een vette happening te worden, hij is antiquair en woont in Antwerpen. Hij en zijn vrouw nodigen een maal per jaar zakenrelaties, vrienden en familie uit voor een feestavond in hun riante pand. Vorig jaar waren we niet van de partij, maar dit jaar zullen we er zijn, ondanks het feit dat we geen avondmensen zijn. Om toch enigszins voor middernacht op bed te liggen, hebben we een hotel geboekt, een paar straten verderop, maar ver genoeg van het feestgedruis. We gaan het er flink van nemen dit weekend, een mooie opmaat naar de feestmaand.
Ciao.

2 thoughts on “Niet Vrolijk

  1. Naar hoor, die val met de motor! De combinatie van je moeder met de advocaat is idd opwekkend! En: het eindigt toch nog met een feestje!

  2. Hola,eerst veel sterkte met zoonlief en wij hebben helaas ook niets met moters. Moeders ziet er nog geweldig uit en een dagje in bed geen probleem hebben wij ook weleens last van als het een keeer regend,hi. En wat de feestdagen betreft geniet van deze super dagen en groetjes.W&G