Ik ben vandaag zo vrolijk……

Hoe zit het nu met de alcohol inname van Ciao? Enne met die Voedselzandloper? Is ze nog steeds zo strikt, oftewel obsessief? Heeft ze niet te veel gewicht verloren? Loopt ze minder of meer? En hoe staat het met haar gezondheid?
Op deze vragen zal ik in deze blog eens eerlijk antwoord geven.
Waarom nu, tja…. het is een jaar geleden dat ik de alcohol de rug ging toekeren, dus tijd voor een evaluatie.
Ik begin met te zeggen, dat mijn levenswijze zoals die nu is, prima is zo.
Ik moet wel bekennen dat ik vanaf de start met de voedselzandloper in Maart 2014 ( http://ciao.waarbenjij.nu/reisverslag/4682047/de-voedselzandloper-in-de-zorg ) best wel wat ben afgevallen, 6 kilo om precies te zijn en dat is veel voor zo’n kleine dame.
Het verloren gewicht is te zien op mijn wangen (kan ook van het lachen komen), op mijn armen (geen kipfilet meer maar rimpel riviertjes), mijn borsten (waren toch te vol voor mijn lengte) en mijn lovehandles zijn verdwenen en wat buik- en rugrolletjes. Mijn billen waren toch al nooit wat, maar…..zijn wel gespierder nu en mijn kuitjes mogen er zijn hoor. Helaas heb ik nog steeds worsten vingertjes.
Ik wil beslist niet meer afvallen en daar moet ik nu wat extra voor eten, ik durf zelfs te stellen dat ik meer eet dan manlief en die kan er wat van. Dat eten is geen straf, dat doe ik erg graag.
Ik hou me nog steeds zo goed mogelijk aan de voedselzandloper, ik eet dus geen brood, geen gewone pasta, geen tarwemeel, geen rijst en geen gewone aardappelen.
Koemelkproducten laat ik zoveel mogelijk links liggen en rood vlees eten we eens in de 3 weken.
Ik eet 2 keer per dag biologische groenten met wat kip, kalkoen, ei, wilde zalm, en/of peulvruchten, biologische quinoa, zoete aardappel, pompoen of pasta van bijvoorbeeld kikkererwten of boekweit.
Mijn warme havermout pap met banaan en zwarte bessen is elke dag weer een feestje, vooral na een fikse wandeling.
Omdat een mens toch ook wat suiker nodig heeft, eet ik nog 2 stuks fruit en twee dadels op een dag. Verder een handjevol noten en een stukje geitenkaas. Vit D, slik ik bij op advies van de huisarts, verder heb ik geen tekorten aan vitamines en mineralen is gebleken middels bloedonderzoeken.
Nu vragen jullie je zeker wel af, wat doet manlief….welnu….hij eet brood met koeien kaas, kwark, te weinig fruit, ook veel groentes met de verschillende bijlages zoals boven reeds beschreven, soms wat aardappel of rijst erbij en…..hij eet koekjes en pikt van het kindersnoep. Hij drinkt ook nog zijn dagelijkse 2/3 wijntjes met plezier en zonder schuldgevoel, hij is een tevreden mens.
Maar………..jazeker, ik heb een grote maar ingelast, ik mag zondigen van mezelf, zeker als we uit eten gaan dan geniet ik van alles dat ik nog maar zelden eet. Thuis mag ik ook zondigen en dat doe ik vaak met de kleinkinderen, snoepen, pizza en ‘Chinees’.
Zeg nou zelf, hier is goed mee en van te leven.
Mijn gezondheid is uitstekend, ik voel me enorm fit en energiek, ben vrolijk, zo vrolijk, zo vrolijk was ik nooit, slaap goed, verveel me geen moment en mijn bloeddruk is klasse, ik durf zelfs te beweren dat er nog een van de 2 plas pilletjes afkan. Blijft nog over 1 plaspil en die koester ik, kan ik lekker zei..n, en 25 mg metoprolol en dat is tevens weer goed voor de stressmomenten die een mens blijven kwellen.
Die goede gezondheid is mede mogelijk gemaakt door mijn fikse wandelingen in de vroege ochtend.
Ik ben meer gaan lopen, dat is een feit. Ik heb gemerkt dat ik s’middags wat in begin te kakken en om te voorkomen dat ik op de bank letters ga zitten consumeren, maak ik nog een aardig rondje naar de stad ofzo.
Mocht ik toch eens een nare ziekte krijgen, dan heb ik zoals velen met mij, gewoon vette pech.
Het goede slapen heb ik te danken aan het drastisch verminderen van mijn dagelijkse 3 wijntjes. Soms drink ik een lekkere bel (geen vaas hoor) op een dag, maar meestal niets en soms……..lurk ik er wel 2/4 weg, maar……..dat is tijdens een etentje hier of ergens anders of op een feest, mijn nachtrust is dan wel beneden peil, God straft meteen en dat is maar goed ook.
December wordt een vloeibare en wakkere maand vrees ik, veel verjaardagen en dan nog de feestdagen, ik ga er in ieder geval nuchter induiken.

Ciao.

fullsizeoutput_2345 fullsizeoutput_247c

1 thought on “Ik ben vandaag zo vrolijk……