Catch tot je erbij neervalt

De herfstvakantie is voorbij, de wintertijd is ingegaan en langzaamaan belanden we in koudere regionen. Vreselijk, vind ik, ik heb er niets mee, alhoewel ik s’morgens toch steeds blij verrast wordt met mooie zonsopkomsten en spooky mistvelden. Maar die kou……niet leuk, dus..warm gekleed de deur uit, het maakt mij niet uit hoe ik er dan uitzie.

fullsizeoutput_244b fullsizeoutput_244a fullsizeoutput_2449
Wat me op de been houdt, is de belofte van warmte in Corralejo.
Ja, ja, we gaan voor de derde keer naar Corralejo, gewoon omdat we daar veel wandelmogelijkheden hebben en de temperatuur er behaaglijk is. We zien het meer als overwinteren, niks geen cultuur snuiven, gewoon een wintervlucht in de letterlijke zin van het woord.
We trekken weer in hetzelfde appartement, niks mis mee. Eind Januari vertrekken we.
Het zal de laatste keer zijn dat we naar de Kanaries gaan in de winter, volgende winter gaan we overwinteren op het vasteland van Spanje, niet zo lang vliegen, nog beter.
Ondanks de kou, hebben we niet stilgezeten deze week, ik heb veel gewandeld, manlief gefietst en… we zijn er zelfs een paar dagen op uit getrokken.
Ons dagje uit ging naar Den Haag, het doel was het Escher museum en de Lush winkel. Doch, het Escher Museum (gesitueerd in een heus paleis) accepteert geen museum kaart en vroeg 9 euro pp en dat is tegen onze principes, dus verder dan de schitterende statige hal zijn we niet gekomen. Wel nog even een pracht van een lamp gefotografeerd.
De hele voorkant van het paleis is roetzwart, dat kunnen ze toch wel opschonen van die 9 euro pp? of zouden meerdere mensen zich omdraaien?
We waren wel wat teleurgesteld en ook verkleumd dus we besloten het ‘museumgeld’ stuk te slaan met koffie en appeltaart, dat is prima gelukt, we konden er weer tegen.
We maakten nog een gezellige nostalgische wandeling door de Haagse binnenstad en belandden uiteindelijk in een modern Indisch restaurant en aten er een uiterst smakelijke saté van geitenvlees met nasi.

fullsizeoutput_242d fullsizeoutput_2428
Ik weet niet of jullie wel eens in een Lush winkel zijn geweest, ze verkopen er allerlei verse handgemaakte verzorgings producten. Ik kan jullie bijvoorbeeld de tandpasta pilletjes van harte aanraden en ook de shampoo. Die laatste is een soort van zeepje dat je even over je natte haar moet wrijven, het schuimt lekker, ruikt lekker en is ook nog eens goed voor je haar zonder chemische zooi, ideaal om mee op vakantie te nemen, het weegt niets en je doet er ontzettend lang mee. Loop er maar eens binnen, je komt geheid met iets naar buiten. Ik gebruik alleen nog maar spul van Lush, zelfs de deodorant, ook weer een soort zeepje. Wil je je echt verwennen of je kids, dan koop je een badbom, ohhhhh zooooo heerlijk. https://nl.lush.com
Na de Lush namen we nog een afzakkertje in een onvervalste Haagse kroeg. En Escher?, jammer dan.
Het tweede dagje uit ondernam ik met kleinkind2, ze wilde zooo graag eens naar Kijkduin om Pokemon te vangen en ja hoor, deze gekke oma ging met haar.
De trein en de bus waren al een ware belevenis voor haar, het was de 3e keer in haar leven. Maar Kijkduin zelf was de grote winnaar, ze ging compleet uit haar dak en ving de een na de andere Pokemon. Een paar keer renden we zelfs met de meute mee om een ‘zeldzame’ te vangen. Ik heb me kostelijk geamuseerd met het observeren van de mensen daar. Ik zag gezinnen met tassen vol eten en drinken, kussens, plaids etc, ik zag oude mensen fanatiek vangen, ik zag ‘clubjes’ vangen en zelfs vele buitenlanders vangen. De Pokemon verschijnen niet meer in het duingebied gelukkig, dus echt wel minder Pokemon terreur, maar voor de rest is het daar nog loeidruk.
Dametje wilde eigenlijk geen tijd besteden aan eten in een restaurant, maar oma drukte dat toch wel erdoor, ik was versleten en ijskoud. Het compromis was, even een voorgerecht, weer een uur pokemon vangen en dan de rest en dan nog Pokemonnen tot de vantevoren vastgestelde vertrektijd. Zelfs in de bus wist ze nog tig ballen te scoren.

fullsizeoutput_2448 fullsizeoutput_2446
Helemaal hyper leverde ik haar s’avonds uiteindelijk weer af bij haar ouders. Wat heeft die schat genoten en ik ook.
Het was een fijne gevulde week, nu back tot normal, alhoewel,…morgen trek ik er weer een dag alleen op uit…..zin in,
Ciao

2 thoughts on “Catch tot je erbij neervalt