Volle Bak

Het blijft een feestje om het Markdal in te lopen, elke ochtend presenteert het zich op unieke wijze. Meneer Nikon laat ik echt nooit thuis, werken moet hij, want geen ochtend is hetzelfde.
Vorige week was het enorm mistig, ik zag weinig en twijfelde, laat ik hem thuis? Toch maar het zekere voor het onzekere genomen, et voilà, schitterende plaatjes leverde het me op.

fullsizeoutput_2412 fullsizeoutput_2413 fullsizeoutput_2414
We zijn weer naar BredaPhoto geweest (http://www.bredaphoto.nl), nu naar het Moti Museum. Het was weer smullen daar.
Verder veel prachtige platen in het wild bewonderd, het blijft inspirerend.

fullsizeoutput_239c fullsizeoutput_2393 fullsizeoutput_23a5
Onderweg kwamen we ‘nieuwe kunst’ tegen, twee goudkleurige leeuwinnen, ze symboliseren Beatrix en Maxima. Het is gemaakt door de Bredase kunstenaar Ton Claassen.
Wij vinden het wel aardig, maar Maxima en Beatrix?

dscn8302
Het Markdal is niet alleen mooi, maar ook een ontmoetingsplek. Elke dag kom ik dezelfde mensen tegen en je maakt een praatje met deze en gene. Laat ik nou van een alleraardigste oudere dame een super vakantieadresje krijgen. Manlief was ook meteen enthousiast, dus….we hebben al geboekt voor de hele natte, gure Aprilmaand, hier horen jullie nog alles over.
Gelukkig is het schilderwerk klaar, tenminste bij ons, na de herfstvakantie is er nog heel wat te doen, bij de buren. Ik denk dat het bedrijf zich behoorlijk misrekend heeft.
Wij vonden het een behoorlijke impact hebben op ons gesettelde leventje met als vreselijk hoogtepunt een hele dag schilderen met de deuren/ramen tegen elkaar open. De goede man, besloot zelfs om in huis sommige ramen aan de buitenkant te schilderen, dan hoefde hij de hoogwerker niet te gebruiken. Hier had ik dus totaal geen trek in en besloot te vluchten, de hele dag!
Maar, waar moest ik naar toe?, niemand die op mij zat te wachten de hele dag.
Het was gelukkig mooi, zonnig weer, dus besloot ik om naar Blijdorp te gaan. Manlief heeft niets met dierentuinen, dus wilde ik eens los kunnen gaan in zo’n tuin, dan zou ik het toch alleen moeten gaan doen. Ik koos voor Blijdorp omdat mij ter ore was gekomen dat de gebouwen op architectonisch gebied, grote klasse hebben. En dat klopte, alleen niet te fotograferen, te veel geboomte en zelfs hekwerk.
Maar de beesten waren alleraardigst, maar toch vind ik ze wel zielig om zo opgesloten te zitten en bekeken te worden.
Bokito heeft het duidelijk helemaal gehad met de mensheid, hij bleef stug met zijn grote grijze rug naar de het publiek toe zitten. Het is een enorm beest met een pracht van een zilveren rug en…met lovehandles.

fullsizeoutput_2410 fullsizeoutput_240c fullsizeoutput_2403 fullsizeoutput_23fe
Ik heb best wel genoten van een dagje uit met mezelf, ‘we’ hebben zelfs geluncht en een wijntje gedaan op een terras in de zon.
Toen ik voldaan en helemaal rozig thuiskwam, had manlief net de verwarming weer aangezet en was de schilder vertrokken.
Wat zijn we blij dat de schilder niet meer bij ons hoeft te wezen. Drie weken lang, zat je voor dag en dauw al gepoederd en gepamperd klaar, want je wist maar nooit. Een van de eerste dagen stapte manlief in volle glorie de badkamer in om te gaan douchen, toen de schilder er net aangezoeft kwam in de hoogwerker, LOL.
Nee, er gaat niets boven Jut en Jul in hun eigen sleur en zeker in de vroege ochtend.
Gisteren zijn we weer een dagje uit geweest, naar Tilburg, naar de spoorzone om precies te zijn. Voor fotografen waren eenmalig allerlei oude NS gebouwen opengesteld. De gebouwen gaan gerenoveerd worden, dus je zal ze nooit meer in hun oude glorie kunnen bewonderen. Dit was een uitgelezen kans voor ons.
We hebben genoten en geschoten, een walhalla hoor.
In een van de gebouwen was een pop up foodhall gegenereerd met allerlei eetgelegenheden en centraal een gezellige bar.
Het gehele meubilair komt uit de kringloopwinkel, dat geeft een gemoedelijk sfeertje kan ik jullie vertellen.
Wij hebben ons tegoed gedaan aan frietjes, groentjes, een burger en taartjes en…uiteraard een wijntje. Was oh zo lekker en gezellig.

dscn8593 dscn8598 fullsizeoutput_23c8 fullsizeoutput_23d5

Updates:
Ik heb een nieuwe bril en zie nu 100% beter, het bleek dat mijn oude glazen helemaal wazig waren door een loslatende coating. Ik maar denken dat ie constant vies was.
De uitslag van de mammografie gaf aan geen afwijkingen te zien, dus hele grote blij.
De nieuwe buren zijn er en….wij horen ze niet.
Bredaphoto duurt nog 1 week, dus we gaan nog wat galeries af in de loop van de week.
Ik heb vanochtend voor de eerste maal mijn bontmuts gedragen, het vroor. Mijn oren waren zeer tevreden, maar manlief zei dat ik er niet uitzag.

fullsizeoutput_23cb fullsizeoutput_23cc
Het is herfstvakantie, er staat een dagje oma/kleinkind2 op de rol.
Verder leve de lol en pakken we wat we pakken kunnen,
Ciao!