BredaPhoto

Alweer twee weken thuis, maar het voelt als, veeeeel langer.
We hebben ons Bredase leven hervat en elke dag wel iets op het programma.
Vandaag toevallig niets, dus tijd voor Ciao en het drukklaar maken van mijn dagboek.
Ik laat het niet meer drukken bij waarbenjijnu, ik heb een geweldige site gevonden, namelijk Traveldiaries. Je kunt je blog in een super programma invoeren met foto’s en en je hebt veel keuze in lettertypes en opmaak. Zelfs de kaft kun je uitkiezen. Ook is het mogelijk om tegelijkertijd je blog openbaar te zetten en…..het drukwerk is stukken goedkoper dan bij waarbenjij en….een hanteerbaarder formaat! Jullie kunnen me vertrouwen want ik heb al eens een dagboek laten drukken.

fullsizeoutput_2386Zo, dit was de tip van de dag.
Nu de tip van de week: “Kom naar Breda en dompel je onder in foto’s, foto’s en foto’s, bijna overal kom je foto’s tegen.
We hebben hier namelijk een fotofestival, ‘BredaPhoto’ genaamd.
De Volkskrant vindt de kwaliteit ongekend hoog! http://www.volkskrant.nl/recensies/de-kwaliteit-van-bredaphoto-is-ongekend-hoog~a4387870/
Mocht je belangstelling hebben, lees dan vooral de recensie, dan zie je dat het de moeite waard is.
Het duurt nog twee weken, dusss…….
Ik had voor we op vakantie gingen al een passe-partout gekocht, dus een paar dagen na thuiskomst zijn we er in gedoken.
Wij zijn al een paar keer geweest. De eerste keer hebben we gebruik gemaakt van het speciale bootje dat je via de singels, langs foto’s in het water, naar de Belcrum brengt en daar is heel veel te zien. De Belcrum is een opkomende yuppen/kunstenaarswijk in Breda.

fullsizeoutput_2375
We konden niet alles doen daar, te veel, dus…..een paar dagen later zijn we teruggegaan, niet met het bootje dit keer, maar met de benenwagen.
Het was een unieke ervaring om de Belcrum in te trekken, we deden allerlei extra ontdekkingen zoals leuke winkeltjes, een heus hotel en een super horecagelegenheid in de watertoren. Uiteraard genoten we van de vele foto’s op verschillende plekken, oa in de FAAM en in het Electron.
Tot onze grote verbazing ontdekten wij hier ook een soort ‘Ceuvel’ (Amsterdam), bij ons heet het ‘STEK’, het is een bedrijventerrein voor creatieve ondernemers. Ik durf zelfs te beweren dat onze STEK, nog leuker is! Voor de geintereseerden : http://www.stekbreda.nl
In het centrum vlakbij de schitterende schouwburg staan vele immens grote en vooral indrukwekkende foto’s. Echt, het is smullen.

fullsizeoutput_2381 fullsizeoutput_237a fullsizeoutput_2379 fullsizeoutput_2376
Jullie begrijpen dat meneer Nikon het ook erg naar zijn zin heeft daar. Ik heb zelfs een foto ingestuurd naar onze krant, wie weet………, uiteraard met toestemming van mijn meneer, want hij staat er ook op. fullsizeoutput_21f6
Morgen gaan we weer, het wordt mooi weer, dus dat belooft wat.
Het uitje(s) van de week heeft zich dus afgespeeld in Breda, met een etentje en al. Volgende week gaan we weer het land in.

Updates:
Mijn oor is beter.
De schilder heeft ons verzoek ingewilligd, dus s’avonds bij ons geen deur of raam meer open.
De griepprik zit erin, was wel een hele file voor we aan de beurt waren. Manlief voelt zich wat griepig en ik heb een pijnlijke arm.
ik ben weer naar het ‘Tietenmobiel’ geweest voor de 4 verschrikkelijke borstfoto’s, geen pretje, maar het is voor een goed doel. Even dacht ik, dat ik ‘het’ had, maar nu is het alweer dagen geleden, anders had ik inmiddels wel wat gehoord, toch? Ik zal blij zijn als ik de uitslag heb.
De pedicure vond mijn voeten behoorlijk gebruikt, nu zijn ze weer snoezig.
De oude dame was een beetje teut, we hadden haar een advocaatje laten opsmullen, gelukkig hadden we haar met voorbedachte rade in een rolstoel gezet om naar het inpandige restaurant te gaan.
Ik heb een bontmuts aangeschaft, nep hoor, nu kan ik mijn oren lekker verwennen.
De pepernoten vinden gretig aftrek, we krijgen wat vaker hongerige ‘aanwaaiers’.
Ik drink weer alleen wijn op een ander, bevalt me wel, of….als ik thuis een fles krijg aangeboden. Mijn broer zei meteen dat hij voortaan een fles meeneemt, vindt hij veel gezelliger, ha, ha.
Ciao!