Het Markdal is te pruimen, maar geen Zee.

Zoals beloofd, de evaluatie.
Ryanair, is ons weer goed bevallen, het is gewoon een luchtbus met bediening en heel goedkoop. Hun app is enorm klantvriendelijk en je checkt in met je telefoon.
We hadden ons appartement gehuurd via Ka_Ré vakantiewoningen Costa Blanca, een bijzonder klantvriendelijke organisatie met meer service dan een reisbureau. De eigenaren zijn Nederlanders.
Ons appartement was super de luxe, we hadden de beschikking over alle spullen die je thuis ook hebt, veel ruimte en het gemeenschappelijke zwembad was een verkoelend extra, waar het altijd zeer rustig was.
Een wasmachine was deze keer geen luxe omdat we (ik) veel gezwommen hebben, dus badlakens wassen moest gewoon zo nu en dan. Ook hebben we veel op het zand gelegen, dus….weer viezige badlakens. Tijdens de wintervakantie hebben we geen wasmachine tot onze beschikking en dat is dan weer geen probleem gelukkig, want zwemmen en strandhangen doen we dan niet.
Het koken ging prima, genoeg pannen en spul, dus ik heb vele lekkere maaltijden verzorgd. Helaas heb ik weinig tot geen biologische producten kunnen kopen, ze lopen in La Mata enorm achter. Voor mij is dat een reden om voorlopig niet meer naar La Mata te gaan voor een langere periode. Gezond en lekker eten, is voor ons een must! Zo zal ik bijvoorbeeld NOOIT een niet-biologische banaan eten, te veel bespoten, hele vakantie dus pap zonder banaan gegeten. Een zoekfilter erbij dus.
Wat restaurants betreft was er een redelijke keus, maar echt ‘gezond’ voedsel? We hebben eigenlijk best wel ongezond gedaan: frites, mayonaise, gefrituurde toestanden, vlees, churros, nagerechten, taartjes en nog meer ongezond lekkers.
Wat alcohol betreft, zijn we zeer matig geweest, onze voorkeur ging uit naar water met ijsklonten.
We zijn niet in gewicht aangekomen omdat we veel gewandeld hebben.
De wandelmogelijkheden zijn subliem in deze contreien. Ik heb 400 km gelopen en manlief zeker de helft van dat getal, chapeau.
Qua gezellige stad in de buurt (vinden wij altijd wel leuk, denk aan cultuur snuiven), zijn we niet echt aan onze trekken gekomen, Torrevieja is vreselijk.
Een maand weg van huis en haard is niet lang, volgende keer 5 weken?
De eerste weken was het behoorlijk heet dus weinig kunnen doen toen.
Het viel ons op dat het drukke seizoen in deze regionen langer duurt, in Platja d’Aro was in September al geen strandtent meer te bekennen.

Het was beslist een heerlijke tijd in La Mata, we hebben genoten met volle teugen en hadden eigenlijk tijd te kort.
Het thuiskomen was een schok wat temperatuur betreft, ineens belandden we in de herfst en laat ik nou ongelofelijk de pest hebben aan de herfst en zeker ook aan de winter in Nederland. Dat gaat vaak balen worden voor mij, bah!
Maar……als de kids je hartelijk ‘welkom thuis’ heten, smelt je gewoon, dan valt alles weer op zijn plaats.
Nu gaan we de warmte en de gezelligheid binnenshuis zoeken, maar mijn dagelijkse tochten blijf ik maken, zoo ontspannend en gezond.
Over gezondheid gesproken, ik ben met mijn oor naar de huisarts gegaan. Het zag er nog niet goed uit, dus weer druppelen nu en een neusspray erbij. De huisarts vond het maar niets dat je zo makkelijk medicijnen zonder recept kan kopen in Spanje. Gelukkig ben ik gekke Henkie niet, ik ga zeker niet zomaar iets gebruiken waar ik niet zeker van ben. Toen ik de spreekkamer al wilde verlaten, riep de arts me terug, ze wilde mijn bloeddruk meten………….Ongelofelijk vond ze die, een bloeddruk van een jonge deerne met rimpels. Maar….er mag nog geen pilletje af nu, streng he?
De oude dame maakt het goed, ze ziet er patent uit en…heeft ons niet eens gemist.
Het Markdal is te pruimen, maar bij lange na geen zee.
De zwanen zijn druk met eten, opvliegen, dalen en soortgenoten weg pesten, leuk om te zien en te horen. De witte reiger is er weer, nu met een vriendin.
Er zijn alweer vele ganzen gearriveerd, van mij mogen ze er een paar ter consumptie aanbieden, want, te veel.
En…..er zijn nog twee kalfjes geboren in de wei.
Wat PP betreft, de aimabele bovenbuurman is er weer, gezellig. Hij krijgt binnenkort buren met kinderen, die tijdelijk, komend uit een kast van een huis, tussen twee huizen in zitten, dat zal me wat worden in zo’n klein flatje.
De schilder is ons complex aan het opleuken, doch, niet leuk als je je huiskamerraam uren moet laten openstaan in de koude avond om de boel te laten drogen, zo hebben we nog geen lol van onze nieuwe ketel.
Hij is nog 2 weken bezig, dan denk ik aan de vele ramen die nog moeten, zal proberen de logistiek iets naar onze hand te zetten.
Dit is het voor nu, maar eigenlijk heb ik alweer zoveel te vertellen over ons herpakte leventje in Breda. Dat moet dan maar wachten tot volgende week, we krijgen logeetjes nu.
Ciao!

dscn8034

1 thought on “Het Markdal is te pruimen, maar geen Zee.

 1. Super dat jullie van de fijne vakantie hebben genoten.
  In Platja d’Aro zijn er toch nog wel tenten open aan het strand misschien wel niet waar jullie met het appartement zaten maar wel waar de drukke winkelstraat is. Zijn vorige week nog een Sangria gaan drinken.
  En het is er nog aardig druk, trouwens Platja maakt reklame van 365 dagen per jaar open te zijn en dat kan ik bevestigen.
  Doch terugkomen zal ook geen optie zijn want de 2 bio winkels die er waren zijn gesloten weg !!! Je kan beter op de markt bio kopen bij een klein boertje heb vrijdag nog gescoord met bio groenten en fruit. Zien er zelfs meer bio uit dan bij ons met bulten en deuken en niet zo’n slanke wortels en paprika’s.
  Groetjes aan Maurice en kijk uit naar je volgende verslag.
  Wij zijn vrijdag richting België naar de kou want ‘t is hier nog 23° zalig.
  Maar de feestje en rekeningen roepen !!!
  xxxx