Goede Berichten

Het is nu 33 graden, dat is wel pittig, zeker als je er op uit wil. Dus……….we blijven netjes in de casa. Op het balkon is het goed te doen en….je wordt inventief, zo heb ik een airco voor op mijn hoofd uitgevonden. Ja, ja, soms heb ik lumineuze ideeën en….ik zal dit idee verklappen, wellicht heb je er ook iets aan. Ik heb een schattig dun wit mutsje, een soort van turban en dat maak ik zeikenat en zet het op mijn hoofd, et voilà, ik houd mijn hoofd koel zo. Het ziet er niet uit, dus geen foto.
Vanmorgen bofte ik enorm, een pracht van een zonsopkomst, ik werd er stil van, zo mooi.

image image image
Ik heb weer heerlijk gewandeld en was voor de hitte terug en…..nog ruimte voor boodschappen.
Rond 11 uur was het al niet meer te pruimen buiten, maar…….het zwembad lonkte, ik heb er vandaag een paar keer dankbaar gebruik van gemaakt (20 baantjes in de pocket).
Manlief is nog wat duffig, hij heeft de dag in de luwte doorgebracht en is herstellende hoor. Zijn snee in zijn nek (beter dan andersom zou kleinkind2 zeggen) is mooi dicht aan het groeien. Hij heeft allerlei informatiemateriaal doorgenomen en kwam tot de conclusie dat we toch wel wat uitstapjes moeten gaan maken. Maar eerst moet het wat koeler worden. Morgen wordt het 34 graden en overmorgen 36. We gaan het zien en tijd genoeg.
Vannacht hebben we overigens prima geslapen, we hebben luiken, deuren en ramen open gelaten en de traliehekken afgesloten. We zijn net aapjes in een kooitje. Echt overal zit een traliehek voor, zelf voor het wc raam. Manlief heeft s’avonds heel wat werk om ons veilig te stellen. Er is airco hoor, maar dat vinden we vreselijk, we worden er gewoon ziek van, dus dat ding hoeft niet voor ons. Ach, vroeger gingen we jaar in jaar uit naar Kroatië, naar mijn zus, er bestond toen nog geen airco, dus we zijn wel wat gewend.
Manlief is deze nacht in het bed gebleven.
Gisteravond heb ik echt weer de sterren van de hemel gekookt, we hebben gesmuld. Quinoa met groete/kip curry. Toch heel fijn om zelf te kunnen koken en zeker in zo’n goed ingerichte keuken.
Vandaag wordt het vegetarisch, rijst/prei/oesterzwammen a la Yvonne.
Oh ja, ik zou het bijna vergeten, ik moet weer koken op een soort van grote iPad, gelukkig lukt het dankzij de ervaring in Tarragona.
Wat inname van wijn betreft, kan ik jullie geruststellen, niet lekker met die hitte en ook niet verstandig met het duffe hoofd van manlief. We halen met moeite een glas per dag, dit om het niet af te leren.
Tot op de dag van vandaag, nog geen beestjes gespot in de casa, zelfs geen mug, gelukkig maar, we houden er niet zo van.
Morgen ga ik eens het oude La Mata bezoeken, ben benieuwd. Zoals gezegd wonen wij in een tekentafel wijk. Ze noemen het hier een Urbanisatie. Het zijn allemaal appartementen in een vierkant gesitueerd en binnenin het (afgesloten) zwembad. Er liggen hier zeker 10 van die blokken, heel uniform met gekmakende doodlopende weggetjes ertussen. Het zijn vakantiewoningen van de Spanjaarden. Voor de mensen met een grotere portemonnee zijn er villaatjes, maar veelal zonder zwembad, haha.
Doordat we te maken hebben met al dat traliewerk hebben we een sleutelbos met 10 sleutels, pffffff!
Toch is het super rustig en sfeervol hier, iedereen probeert er iets van te maken en ik denk dat hier een goede VVE de scepter zwaait, er zijn strikte regels en iedereen houdt zich eraan.
Dus…….we hebben nu te maken met het echte Peyton Place gevoel.
Wij groeten jullie vriendelijk, Ciao.

image image

2 thoughts on “Goede Berichten

  1. Je kunt het slechter treffen lijkt me. En het grootste pluspunt wat mij betreft : geen muggen. Doe het rustig aan en leg Maurice maar niet meer bovenaan in het stapelbed. En die snee in Ijn nek ? Op de rand van van de po gevallen of zoiets ? Whatever. Nog veel plezier daar.