Catch tot je erbij neervalt

De herfstvakantie is voorbij, de wintertijd is ingegaan en langzaamaan belanden we in koudere regionen. Vreselijk, vind ik, ik heb er niets mee, alhoewel ik s’morgens toch steeds blij verrast wordt met mooie zonsopkomsten en spooky mistvelden. Maar die kou……niet leuk, dus..warm gekleed de deur uit, het maakt mij niet uit hoe ik er dan uitzie.

fullsizeoutput_244b fullsizeoutput_244a fullsizeoutput_2449
Wat me op de been houdt, is de belofte van warmte in Corralejo.
Ja, ja, we gaan voor de derde keer naar Corralejo, gewoon omdat we daar veel wandelmogelijkheden hebben en de temperatuur er behaaglijk is. We zien het meer als overwinteren, niks geen cultuur snuiven, gewoon een wintervlucht in de letterlijke zin van het woord.
We trekken weer in hetzelfde appartement, niks mis mee. Eind Januari vertrekken we.
Het zal de laatste keer zijn dat we naar de Kanaries gaan in de winter, volgende winter gaan we overwinteren op het vasteland van Spanje, niet zo lang vliegen, nog beter.
Ondanks de kou, hebben we niet stilgezeten deze week, ik heb veel gewandeld, manlief gefietst en… we zijn er zelfs een paar dagen op uit getrokken.
Ons dagje uit ging naar Den Haag, het doel was het Escher museum en de Lush winkel. Doch, het Escher Museum (gesitueerd in een heus paleis) accepteert geen museum kaart en vroeg 9 euro pp en dat is tegen onze principes, dus verder dan de schitterende statige hal zijn we niet gekomen. Wel nog even een pracht van een lamp gefotografeerd.
De hele voorkant van het paleis is roetzwart, dat kunnen ze toch wel opschonen van die 9 euro pp? of zouden meerdere mensen zich omdraaien?
We waren wel wat teleurgesteld en ook verkleumd dus we besloten het ‘museumgeld’ stuk te slaan met koffie en appeltaart, dat is prima gelukt, we konden er weer tegen.
We maakten nog een gezellige nostalgische wandeling door de Haagse binnenstad en belandden uiteindelijk in een modern Indisch restaurant en aten er een uiterst smakelijke saté van geitenvlees met nasi.

fullsizeoutput_242d fullsizeoutput_2428
Ik weet niet of jullie wel eens in een Lush winkel zijn geweest, ze verkopen er allerlei verse handgemaakte verzorgings producten. Ik kan jullie bijvoorbeeld de tandpasta pilletjes van harte aanraden en ook de shampoo. Die laatste is een soort van zeepje dat je even over je natte haar moet wrijven, het schuimt lekker, ruikt lekker en is ook nog eens goed voor je haar zonder chemische zooi, ideaal om mee op vakantie te nemen, het weegt niets en je doet er ontzettend lang mee. Loop er maar eens binnen, je komt geheid met iets naar buiten. Ik gebruik alleen nog maar spul van Lush, zelfs de deodorant, ook weer een soort zeepje. Wil je je echt verwennen of je kids, dan koop je een badbom, ohhhhh zooooo heerlijk. https://nl.lush.com
Na de Lush namen we nog een afzakkertje in een onvervalste Haagse kroeg. En Escher?, jammer dan.
Het tweede dagje uit ondernam ik met kleinkind2, ze wilde zooo graag eens naar Kijkduin om Pokemon te vangen en ja hoor, deze gekke oma ging met haar.
De trein en de bus waren al een ware belevenis voor haar, het was de 3e keer in haar leven. Maar Kijkduin zelf was de grote winnaar, ze ging compleet uit haar dak en ving de een na de andere Pokemon. Een paar keer renden we zelfs met de meute mee om een ‘zeldzame’ te vangen. Ik heb me kostelijk geamuseerd met het observeren van de mensen daar. Ik zag gezinnen met tassen vol eten en drinken, kussens, plaids etc, ik zag oude mensen fanatiek vangen, ik zag ‘clubjes’ vangen en zelfs vele buitenlanders vangen. De Pokemon verschijnen niet meer in het duingebied gelukkig, dus echt wel minder Pokemon terreur, maar voor de rest is het daar nog loeidruk.
Dametje wilde eigenlijk geen tijd besteden aan eten in een restaurant, maar oma drukte dat toch wel erdoor, ik was versleten en ijskoud. Het compromis was, even een voorgerecht, weer een uur pokemon vangen en dan de rest en dan nog Pokemonnen tot de vantevoren vastgestelde vertrektijd. Zelfs in de bus wist ze nog tig ballen te scoren.

fullsizeoutput_2448 fullsizeoutput_2446
Helemaal hyper leverde ik haar s’avonds uiteindelijk weer af bij haar ouders. Wat heeft die schat genoten en ik ook.
Het was een fijne gevulde week, nu back tot normal, alhoewel,…morgen trek ik er weer een dag alleen op uit…..zin in,
Ciao

Volle Bak

Het blijft een feestje om het Markdal in te lopen, elke ochtend presenteert het zich op unieke wijze. Meneer Nikon laat ik echt nooit thuis, werken moet hij, want geen ochtend is hetzelfde.
Vorige week was het enorm mistig, ik zag weinig en twijfelde, laat ik hem thuis? Toch maar het zekere voor het onzekere genomen, et voilà, schitterende plaatjes leverde het me op.

fullsizeoutput_2412 fullsizeoutput_2413 fullsizeoutput_2414
We zijn weer naar BredaPhoto geweest (http://www.bredaphoto.nl), nu naar het Moti Museum. Het was weer smullen daar.
Verder veel prachtige platen in het wild bewonderd, het blijft inspirerend.

fullsizeoutput_239c fullsizeoutput_2393 fullsizeoutput_23a5
Onderweg kwamen we ‘nieuwe kunst’ tegen, twee goudkleurige leeuwinnen, ze symboliseren Beatrix en Maxima. Het is gemaakt door de Bredase kunstenaar Ton Claassen.
Wij vinden het wel aardig, maar Maxima en Beatrix?

dscn8302
Het Markdal is niet alleen mooi, maar ook een ontmoetingsplek. Elke dag kom ik dezelfde mensen tegen en je maakt een praatje met deze en gene. Laat ik nou van een alleraardigste oudere dame een super vakantieadresje krijgen. Manlief was ook meteen enthousiast, dus….we hebben al geboekt voor de hele natte, gure Aprilmaand, hier horen jullie nog alles over.
Gelukkig is het schilderwerk klaar, tenminste bij ons, na de herfstvakantie is er nog heel wat te doen, bij de buren. Ik denk dat het bedrijf zich behoorlijk misrekend heeft.
Wij vonden het een behoorlijke impact hebben op ons gesettelde leventje met als vreselijk hoogtepunt een hele dag schilderen met de deuren/ramen tegen elkaar open. De goede man, besloot zelfs om in huis sommige ramen aan de buitenkant te schilderen, dan hoefde hij de hoogwerker niet te gebruiken. Hier had ik dus totaal geen trek in en besloot te vluchten, de hele dag!
Maar, waar moest ik naar toe?, niemand die op mij zat te wachten de hele dag.
Het was gelukkig mooi, zonnig weer, dus besloot ik om naar Blijdorp te gaan. Manlief heeft niets met dierentuinen, dus wilde ik eens los kunnen gaan in zo’n tuin, dan zou ik het toch alleen moeten gaan doen. Ik koos voor Blijdorp omdat mij ter ore was gekomen dat de gebouwen op architectonisch gebied, grote klasse hebben. En dat klopte, alleen niet te fotograferen, te veel geboomte en zelfs hekwerk.
Maar de beesten waren alleraardigst, maar toch vind ik ze wel zielig om zo opgesloten te zitten en bekeken te worden.
Bokito heeft het duidelijk helemaal gehad met de mensheid, hij bleef stug met zijn grote grijze rug naar de het publiek toe zitten. Het is een enorm beest met een pracht van een zilveren rug en…met lovehandles.

fullsizeoutput_2410 fullsizeoutput_240c fullsizeoutput_2403 fullsizeoutput_23fe
Ik heb best wel genoten van een dagje uit met mezelf, ‘we’ hebben zelfs geluncht en een wijntje gedaan op een terras in de zon.
Toen ik voldaan en helemaal rozig thuiskwam, had manlief net de verwarming weer aangezet en was de schilder vertrokken.
Wat zijn we blij dat de schilder niet meer bij ons hoeft te wezen. Drie weken lang, zat je voor dag en dauw al gepoederd en gepamperd klaar, want je wist maar nooit. Een van de eerste dagen stapte manlief in volle glorie de badkamer in om te gaan douchen, toen de schilder er net aangezoeft kwam in de hoogwerker, LOL.
Nee, er gaat niets boven Jut en Jul in hun eigen sleur en zeker in de vroege ochtend.
Gisteren zijn we weer een dagje uit geweest, naar Tilburg, naar de spoorzone om precies te zijn. Voor fotografen waren eenmalig allerlei oude NS gebouwen opengesteld. De gebouwen gaan gerenoveerd worden, dus je zal ze nooit meer in hun oude glorie kunnen bewonderen. Dit was een uitgelezen kans voor ons.
We hebben genoten en geschoten, een walhalla hoor.
In een van de gebouwen was een pop up foodhall gegenereerd met allerlei eetgelegenheden en centraal een gezellige bar.
Het gehele meubilair komt uit de kringloopwinkel, dat geeft een gemoedelijk sfeertje kan ik jullie vertellen.
Wij hebben ons tegoed gedaan aan frietjes, groentjes, een burger en taartjes en…uiteraard een wijntje. Was oh zo lekker en gezellig.

dscn8593 dscn8598 fullsizeoutput_23c8 fullsizeoutput_23d5

Updates:
Ik heb een nieuwe bril en zie nu 100% beter, het bleek dat mijn oude glazen helemaal wazig waren door een loslatende coating. Ik maar denken dat ie constant vies was.
De uitslag van de mammografie gaf aan geen afwijkingen te zien, dus hele grote blij.
De nieuwe buren zijn er en….wij horen ze niet.
Bredaphoto duurt nog 1 week, dus we gaan nog wat galeries af in de loop van de week.
Ik heb vanochtend voor de eerste maal mijn bontmuts gedragen, het vroor. Mijn oren waren zeer tevreden, maar manlief zei dat ik er niet uitzag.

fullsizeoutput_23cb fullsizeoutput_23cc
Het is herfstvakantie, er staat een dagje oma/kleinkind2 op de rol.
Verder leve de lol en pakken we wat we pakken kunnen,
Ciao!

BredaPhoto

Alweer twee weken thuis, maar het voelt als, veeeeel langer.
We hebben ons Bredase leven hervat en elke dag wel iets op het programma.
Vandaag toevallig niets, dus tijd voor Ciao en het drukklaar maken van mijn dagboek.
Ik laat het niet meer drukken bij waarbenjijnu, ik heb een geweldige site gevonden, namelijk Traveldiaries. Je kunt je blog in een super programma invoeren met foto’s en en je hebt veel keuze in lettertypes en opmaak. Zelfs de kaft kun je uitkiezen. Ook is het mogelijk om tegelijkertijd je blog openbaar te zetten en…..het drukwerk is stukken goedkoper dan bij waarbenjij en….een hanteerbaarder formaat! Jullie kunnen me vertrouwen want ik heb al eens een dagboek laten drukken.

fullsizeoutput_2386Zo, dit was de tip van de dag.
Nu de tip van de week: “Kom naar Breda en dompel je onder in foto’s, foto’s en foto’s, bijna overal kom je foto’s tegen.
We hebben hier namelijk een fotofestival, ‘BredaPhoto’ genaamd.
De Volkskrant vindt de kwaliteit ongekend hoog! http://www.volkskrant.nl/recensies/de-kwaliteit-van-bredaphoto-is-ongekend-hoog~a4387870/
Mocht je belangstelling hebben, lees dan vooral de recensie, dan zie je dat het de moeite waard is.
Het duurt nog twee weken, dusss…….
Ik had voor we op vakantie gingen al een passe-partout gekocht, dus een paar dagen na thuiskomst zijn we er in gedoken.
Wij zijn al een paar keer geweest. De eerste keer hebben we gebruik gemaakt van het speciale bootje dat je via de singels, langs foto’s in het water, naar de Belcrum brengt en daar is heel veel te zien. De Belcrum is een opkomende yuppen/kunstenaarswijk in Breda.

fullsizeoutput_2375
We konden niet alles doen daar, te veel, dus…..een paar dagen later zijn we teruggegaan, niet met het bootje dit keer, maar met de benenwagen.
Het was een unieke ervaring om de Belcrum in te trekken, we deden allerlei extra ontdekkingen zoals leuke winkeltjes, een heus hotel en een super horecagelegenheid in de watertoren. Uiteraard genoten we van de vele foto’s op verschillende plekken, oa in de FAAM en in het Electron.
Tot onze grote verbazing ontdekten wij hier ook een soort ‘Ceuvel’ (Amsterdam), bij ons heet het ‘STEK’, het is een bedrijventerrein voor creatieve ondernemers. Ik durf zelfs te beweren dat onze STEK, nog leuker is! Voor de geintereseerden : http://www.stekbreda.nl
In het centrum vlakbij de schitterende schouwburg staan vele immens grote en vooral indrukwekkende foto’s. Echt, het is smullen.

fullsizeoutput_2381 fullsizeoutput_237a fullsizeoutput_2379 fullsizeoutput_2376
Jullie begrijpen dat meneer Nikon het ook erg naar zijn zin heeft daar. Ik heb zelfs een foto ingestuurd naar onze krant, wie weet………, uiteraard met toestemming van mijn meneer, want hij staat er ook op. fullsizeoutput_21f6
Morgen gaan we weer, het wordt mooi weer, dus dat belooft wat.
Het uitje(s) van de week heeft zich dus afgespeeld in Breda, met een etentje en al. Volgende week gaan we weer het land in.

Updates:
Mijn oor is beter.
De schilder heeft ons verzoek ingewilligd, dus s’avonds bij ons geen deur of raam meer open.
De griepprik zit erin, was wel een hele file voor we aan de beurt waren. Manlief voelt zich wat griepig en ik heb een pijnlijke arm.
ik ben weer naar het ‘Tietenmobiel’ geweest voor de 4 verschrikkelijke borstfoto’s, geen pretje, maar het is voor een goed doel. Even dacht ik, dat ik ‘het’ had, maar nu is het alweer dagen geleden, anders had ik inmiddels wel wat gehoord, toch? Ik zal blij zijn als ik de uitslag heb.
De pedicure vond mijn voeten behoorlijk gebruikt, nu zijn ze weer snoezig.
De oude dame was een beetje teut, we hadden haar een advocaatje laten opsmullen, gelukkig hadden we haar met voorbedachte rade in een rolstoel gezet om naar het inpandige restaurant te gaan.
Ik heb een bontmuts aangeschaft, nep hoor, nu kan ik mijn oren lekker verwennen.
De pepernoten vinden gretig aftrek, we krijgen wat vaker hongerige ‘aanwaaiers’.
Ik drink weer alleen wijn op een ander, bevalt me wel, of….als ik thuis een fles krijg aangeboden. Mijn broer zei meteen dat hij voortaan een fles meeneemt, vindt hij veel gezelliger, ha, ha.
Ciao!

Het Markdal is te pruimen, maar geen Zee.

Zoals beloofd, de evaluatie.
Ryanair, is ons weer goed bevallen, het is gewoon een luchtbus met bediening en heel goedkoop. Hun app is enorm klantvriendelijk en je checkt in met je telefoon.
We hadden ons appartement gehuurd via Ka_Ré vakantiewoningen Costa Blanca, een bijzonder klantvriendelijke organisatie met meer service dan een reisbureau. De eigenaren zijn Nederlanders.
Ons appartement was super de luxe, we hadden de beschikking over alle spullen die je thuis ook hebt, veel ruimte en het gemeenschappelijke zwembad was een verkoelend extra, waar het altijd zeer rustig was.
Een wasmachine was deze keer geen luxe omdat we (ik) veel gezwommen hebben, dus badlakens wassen moest gewoon zo nu en dan. Ook hebben we veel op het zand gelegen, dus….weer viezige badlakens. Tijdens de wintervakantie hebben we geen wasmachine tot onze beschikking en dat is dan weer geen probleem gelukkig, want zwemmen en strandhangen doen we dan niet.
Het koken ging prima, genoeg pannen en spul, dus ik heb vele lekkere maaltijden verzorgd. Helaas heb ik weinig tot geen biologische producten kunnen kopen, ze lopen in La Mata enorm achter. Voor mij is dat een reden om voorlopig niet meer naar La Mata te gaan voor een langere periode. Gezond en lekker eten, is voor ons een must! Zo zal ik bijvoorbeeld NOOIT een niet-biologische banaan eten, te veel bespoten, hele vakantie dus pap zonder banaan gegeten. Een zoekfilter erbij dus.
Wat restaurants betreft was er een redelijke keus, maar echt ‘gezond’ voedsel? We hebben eigenlijk best wel ongezond gedaan: frites, mayonaise, gefrituurde toestanden, vlees, churros, nagerechten, taartjes en nog meer ongezond lekkers.
Wat alcohol betreft, zijn we zeer matig geweest, onze voorkeur ging uit naar water met ijsklonten.
We zijn niet in gewicht aangekomen omdat we veel gewandeld hebben.
De wandelmogelijkheden zijn subliem in deze contreien. Ik heb 400 km gelopen en manlief zeker de helft van dat getal, chapeau.
Qua gezellige stad in de buurt (vinden wij altijd wel leuk, denk aan cultuur snuiven), zijn we niet echt aan onze trekken gekomen, Torrevieja is vreselijk.
Een maand weg van huis en haard is niet lang, volgende keer 5 weken?
De eerste weken was het behoorlijk heet dus weinig kunnen doen toen.
Het viel ons op dat het drukke seizoen in deze regionen langer duurt, in Platja d’Aro was in September al geen strandtent meer te bekennen.

Het was beslist een heerlijke tijd in La Mata, we hebben genoten met volle teugen en hadden eigenlijk tijd te kort.
Het thuiskomen was een schok wat temperatuur betreft, ineens belandden we in de herfst en laat ik nou ongelofelijk de pest hebben aan de herfst en zeker ook aan de winter in Nederland. Dat gaat vaak balen worden voor mij, bah!
Maar……als de kids je hartelijk ‘welkom thuis’ heten, smelt je gewoon, dan valt alles weer op zijn plaats.
Nu gaan we de warmte en de gezelligheid binnenshuis zoeken, maar mijn dagelijkse tochten blijf ik maken, zoo ontspannend en gezond.
Over gezondheid gesproken, ik ben met mijn oor naar de huisarts gegaan. Het zag er nog niet goed uit, dus weer druppelen nu en een neusspray erbij. De huisarts vond het maar niets dat je zo makkelijk medicijnen zonder recept kan kopen in Spanje. Gelukkig ben ik gekke Henkie niet, ik ga zeker niet zomaar iets gebruiken waar ik niet zeker van ben. Toen ik de spreekkamer al wilde verlaten, riep de arts me terug, ze wilde mijn bloeddruk meten………….Ongelofelijk vond ze die, een bloeddruk van een jonge deerne met rimpels. Maar….er mag nog geen pilletje af nu, streng he?
De oude dame maakt het goed, ze ziet er patent uit en…heeft ons niet eens gemist.
Het Markdal is te pruimen, maar bij lange na geen zee.
De zwanen zijn druk met eten, opvliegen, dalen en soortgenoten weg pesten, leuk om te zien en te horen. De witte reiger is er weer, nu met een vriendin.
Er zijn alweer vele ganzen gearriveerd, van mij mogen ze er een paar ter consumptie aanbieden, want, te veel.
En…..er zijn nog twee kalfjes geboren in de wei.
Wat PP betreft, de aimabele bovenbuurman is er weer, gezellig. Hij krijgt binnenkort buren met kinderen, die tijdelijk, komend uit een kast van een huis, tussen twee huizen in zitten, dat zal me wat worden in zo’n klein flatje.
De schilder is ons complex aan het opleuken, doch, niet leuk als je je huiskamerraam uren moet laten openstaan in de koude avond om de boel te laten drogen, zo hebben we nog geen lol van onze nieuwe ketel.
Hij is nog 2 weken bezig, dan denk ik aan de vele ramen die nog moeten, zal proberen de logistiek iets naar onze hand te zetten.
Dit is het voor nu, maar eigenlijk heb ik alweer zoveel te vertellen over ons herpakte leventje in Breda. Dat moet dan maar wachten tot volgende week, we krijgen logeetjes nu.
Ciao!

dscn8034

Back to Reality

30 September 2017
Dat was wel heel erg vroeg opstaan; 03:00 wel te verstaan. Op de automatische piloot deden we wat we moesten doen, zoals het beddengoed bij de wasmachine leggen en de koffertjes sluiten. René belde al vroeg aan, maar wij waren toch klaar. Even de boel afsluiten en de sleutels overdragen, het was een heerlijk huisje.
Toen we naar de auto van René liepen, kon manlief het niet laten, hij riep luid en duidelijk: “Jaaaaaanie”. We zullen vast en zeker indruk gemaakt hebben.
Het begon ook nog te regenen.
Ruim op tijd kwamen we aan op het vliegveld en bedankten René en gaven hem de groeten mee voor zijn vrouw Katrien. Hun bedrijf is prijzenswaardig, zo veel extra service, ik kan het jullie van harte aanbevelen. (Ka-Ré Costa Blanca vakantiewoningen).
We schoten meteen de Starbucks in en bestelden een dikke koffie, man, man, wat een zaligheid, vers gemalen koffie. Het smaakte ons goed.
Toen we eenmaal in het vliegtuig zaten, werd er omgeroepen dat we een half uur later zouden vliegen, grrrrrr.
Verder liep alles gesmeerd, zelfs mijn oren hielden zich naar behoren.
Het was wel nog even spannend of we op tijd thuis zouden zijn voor kleinkind2, ze wilde komen lunchen, want haar school is bij ons om de hoek. Toch maar even voor de zekerheid dochterlief erbij gevraagd MET lunch.
Ze stonden al voor de deur toen we aan kwamen rollen.
Het hele weekend hebben we intens genoten van kids en kleinkids, maar nu (maandag 3 oktober), gaan we toch echt over tot de orde van de dag.
Vandaag; schilders, naar de oude dame, boodschappen, strijken en vooral gezond eten en drinken.
Ook ga ik een begin maken met het organiseren van mijn duizenden foto’s en mijn dagboek voor de drukker bijwerken.
Ik ben inmiddels alweer gestart met mijn wandelingen in het Markdal, het viel me niet tegen.
De evaluatie volgt zo snel mogelijk.
Ciao.

dscn8021 dscn8022