Antwerpen en een Reuze Klapper

Nou zeg, wat een kletsnatte week weer, geen lol aan zo. Leve de buienradar, ik heb daardoor toch mijn rondes kunnen lopen gelukkig.
Het waterschap heeft een waterprobleem rigoureus opgelost, chapeau! Zoals jullie weten is het voetpad langs de Mark bij regen altijd een zompige zooi, daar hebben ze een oplossing voor bedacht, nogmaals chapeau, wat een denkvermogen daar, wat een oplossingsgerichte boel daar. Wat hebben ze bedacht?………heel eenvoudig; het pad heet nu: ”Laarzenpad”, er hangt een geseald plaatje nu, dat je het maar weet.
Het uitje van de week vond plaats op zondag; Antwerpen!
Zoals jullie weten, woont mijn broer daar en ………er is een nieuw gebouw dat ik wel heel graag op de foto wilde zetten en…………ja hoor, Kras kwam weer met een hele scherpe aanbieding qua hotel, voor €50 met ontbijtbuffet!
We kunnen uiteraard bij mijn broer overnachten, hij heeft plek genoeg, maar……..we zitten met die slaapapneu van manlief, die toch wel impact heeft op ons. Dus we zeggen vrijheid blijheid, in deze en hebben de hotelkosten er graag voor over. We gaan vroeg op stok en maken wat langere nachten omdat we altijd vaak wakker worden door luid gesnurk en apneus. Voor manlief is het het ergst, hij heeft niet zo’n kwaliteit van slapen en telkens ademnood laat toch wel zijn sporen na helaas. Hij heeft een MRA (Google maar) omdat de CPAP (Google ook maar) de boel alleen maar verslechterde. Helaas, het is nu eenmaal zo en we genieten op onze manier behoorlijk van ons pensioen.
Zondagochtend zoefden we over een best wel drukke snelweg naar Antwerpen, bij de haven zetten we de auto aan de kant en namen de benenwagen, langs een rommelmarkt en langs het water naar het nieuwe haven gebouw. Je ziet het al van verre liggen, het is heel gedurfd, over een prachtig oud pand heeft de architect ‘Zaha Hadid’ een futuristische wolk, boot, diamant gebouwd van glas en staal. Wij vinden het schitterend, een aanwinst voor de stad.

IMG_0825
De dag kon voor ons al niet meer stuk, maar toch hadden we nog een gebouw op het programma gezet. Maar eerst maar even verder naar de Kaai, daar kun je gratis parkeren.
Weer in de benenwagen geklommen en met de Schelde rechts van ons, liepen we naar het paleis van Justitie (architect; Richard Rogers). Onze eerste gedachte was: ‘Efteling’, door de soort van punthoeden, ha ha, de Belgen noemen het de ‘Frietzakskes’.
Wel een apart gebouw, maar je kunt het niet echt goed bekijken vanaf de grond, je hebt een drone ofzo nodig en die heb ik niet, vandaar dat ik een foto van internet geplukt heb, om jullie een beeld van dit gebouw te geven.

DSCN5291
Zo, het culturele stuk zat er op voor vandaag, nu naar de familie, maar….eerst even stevig lunchen, we hadden best wel trek gekregen. We liepen zomaar tegen een pareltje (BizzieLizzie) aan, een echte Belgische Brasserie. We hebben er super lekker gegeten.
We liepen zeer voldaan naar de zaak ( “Kloosterstraat 46” ) van onze ‘schone zuster’, daar moeten jullie beslist eens binnenlopen als je van retrospullen houdt, vooral de lampen vind ik fabelachtig!

Stomtoevallig liepen we ons nichtje met haar kinderen tegen het lijf (zij stonden op het programma voor de volgende dag).
Nadat we heerlijk bijgekletst hadden met onze sister in law, liepen we naar mijn broer in zijn deftige zaak “Akanthos Ancient Art” aan de Oever. Hij zat achter in de winkel met een voorname heer, maar zag kansen en in een zucht en een scheet, creëerde hij een gezellig terras op de stoep voor zijn pand. De voorname heer vond het ook een goed idee, en…… er kwamen nog twee relaties aangewandeld met een fles wijn, dus….kat in het bakkie, supergezellig. Een paar flessen later, strompelden we naar ons hotel, na eerst nog een warme zoete wafel met slagroom, aardbeien, en chocolade verorberd te hebben onderweg.
Het hotel (Hotel Eden) is ons zeer goed bevallen, de bedden zijn subliem, het is er lekker stil, het ligt vlakbij het mooie station in de diamantwijk en het ontbijtbuffet was zo verleidelijk dat we voor 3 dagen hebben ontbeten.
Het mooie station hebben we toch weer bezocht en gefotografeerd, het is met stip het mooiste station ter wereld.

DSCN5353Toch voelden we wel dreiging, overal zou een terrorist kunnen opduiken. Opgelucht dat er niets gebeurd was, liepen we naar de Meir, naar de Lush winkel, we hadden een wenslijst van de kids….geslaagd en…ik ben ook voor de bijl gegaan hoor, zo’n heerlijke producten.
Het was tijd geworden voor mijn nichtje, zij heeft een nieuwe zaak geopend; Dolly’s, je kunt hier terecht voor koffie, taartjes of een vintage jurk, ook kan je op afspraak je haar laten opsteken. Kijk maar eens op haar website, er is van alles mogelijk. http://www.dollys.be De zaak loopt als een trein, zoo leuk. Ook ik, kocht een jurkje, ze kosten maar 20 euro!

We hebben er een aangenaam uurtje doorgebracht, heel knus.
Tja, toen was het tijd voor het grote werk, uit lunchen met broerlief en schone zuster. Ik zat best nog vol van het copieuze ontbijt, maar een tong gleed er nog makkelijk in en wijn lukt altijd. Ondertussen was het weer klereweer, maar wij zaten goed.
Op de valreep nog een afzakkertje bij broerlief, want daarna moesten ze weer aan het werk. Maar…..er ontpopte zich een wel heel spannend aankoopproces met een Amerikaan, hij had wel zin in een deksel van een sarcofaag uit de tijd voor Christus. Het geheel speelde zich telefonisch, vanuit Amerika, af, de man had op een beurs in Brussel (de Baaf) de imposante deksel al likkebaardend bewonderd. De spanning liep op, er MOEST nog een goede fles open en….mijn broer en ik maakten die soldaat en…..de deksel is verkocht! Grote Klasse, Grote Kassa.

DSCN5335
Zo leuk om dit eens meegemaakt te hebben, wel slecht voor de bloeddruk, het gaat over verschrikkelijk veel geld.
Veel later dan gedacht reden we PP op en liepen onze geliefde casa in. Wat een geweldig mooie, warme en gezellige dagen hebben we weer in the pocket.
Nu weer back in reality en….druk druk…met van alles en nog wat en…..wachten op mooi weer. En….de babyooievaren doen nu echte vliegoefeningen in de zin van een halve meter omhoog en weer neer in het nest.

Ik laat het er voor nu even bij, Ciao!

Ik Ben Jaloers Op U

Ons extra uitje ging naar de ‘Swan Market’ in Tilburg. Die hele markt kon ons eigenlijk gestolen worden, de locatie was het doel.
Het geheel vond plaats in een voormalige wagenmakerij in de spoorzone. Je kan er zelden in, dit was onze kans.
Het is een schitterend industrieel gebouw, erg leuk om er rondgelopen te hebben en uiteraard te fotograferen.
De markt was te pruimen, maar…de friet……was super, zelf gesneden en gebakken, perfect goudgeel en knapperig. Dat was een genotmomentje.
Het idee achter deze vorm van markt is leuk, het moet een platvorm zijn voor startende, creatieve ondernemers die hun producten aan het grotere publiek willen tonen. Wij vonden het een hoog truttigheid gehalte hebben en veel eenheidsworst.

Vlug terug naar Breda en op naar het volgende evenement, een kinderkermis, iets nostalgisch zou het zijn. Het was verschrikkelijk, wat een klere herrie en wat een drukte, wegwezen.
Manlief stelde voor om op het terras van onze stamkroeg de dag waardig af te sluiten met een glaasje. Het werden er twee en wel met een enorme bak nachochips met kaas uit de oven, om je vingers bij af te likken, zoooo lekker.

IMG_2766
We hadden de smaak te pakken gekregen en hebben thuis op ons eigen terras nog flink doorgehaald. Het was ook zo’n zwoele zomeravond.
De volgende dag waren we wat stiller dan anders.
En nu dan het uitje van deze week; Rotterdam.
Het doel was: “De Trap” en het “Museum Boijmans Van Beuningen” en “Lekker lunchen”.
Even op voorhand…….op alle punten meer dan geslaagd!
“De Trap” is een zeer uit de kluiten gewassen trap van steigermateriaal, 180 treden maar liefst. Hij brengt je boven op het magistrale Groot Handelsgebouw en eenmaal boven heb je een dito uitzicht, we konden zelfs de sky line van Den Haag zien. Je kan het hele dak ronden, eigenlijk vierkanten, want het is een carré met een binnenruimte.
We vonden het een enorme belevenis.

DSCN4581 DSCN4791
Helemaal high, liepen we naar het museum. Tot onze grote schaamte, waren we er nog nooit geweest, dus we hadden ons voorgenomen om de hele collectie te ‘doen’ en de tentoonstellingen. Het is ons gelukt hoor, een makkie, want het was adembenemend allemaal, een indrukwekkende collectie!
Het gebouw is zeer bijzonder, van buiten lijkt het een vierkanten kolos en van binnen is het verrassend intiem met veel hout. TOP.

DSCN4681 DSCN4727
Aan het oude gedeelte is een moderne afdeling gebouwd, heel strak en sereen en daar bevindt zich ook de horeca, grenzend aan het mooie museumpark. Je raadt het al he, daar in het zonnetje op het terras dronken we ons eerste wijntje van de dag. Niet verkeerd die koele Viognier.
We waren gereed voor een bezoek aan restaurant ‘de Harmonie’. Het werd zoeken, naderhand bleek dat we er gewoon langs gelopen waren, zo onopvallend. Het bevindt zich in een statig pand aan de Westersingel.
We konden terecht in de tuin, er was nog net een tafeltje tussen allerlei bobo’s. Links van ons zat de afdeling Shell en rechts van ons twee mannen wier gesprek we toch wel erg interessant vonden. Het ging over de stadsvisie van Rotterdam, qua architectuur en kunst. Later raakten we in gesprek met hen, maar eerst: De Lunch”.
We bestelden een driegangen menu. Het bleken kleine, mooi opgediende gerechten, maar subliem op elkaar afgesteld en…. het was ohhh zoo lekker. Ik vind dat ook zij een ster verdienen.
Uiteindelijk heb ik mijn stoute schoenen aangetrokken en heb de heren rechts naast me aangesproken met de woorden: “Ik ben jaloers op U”. Ze waren verrast en wilden weten waarom en zo ontspon zich een interessant gesprek over kunst en architectuur. De heren waren respectievelijk, Arend Verhoeven, een RET (Rotterdams Openbaar vervoersbedrijf) medewerker, verantwoordelijk voor de metrokunst en een kunstenaar. Die laatste heeft de kunst in het metrostation Dijkzigt ontworpen. Een zeer aimabele man, woonachtig in den Haag, Peter Jansen genaamd. Het is een lang en interessant gesprek geworden.
Helemaal voldaan konden we Rotterdam weer verlaten, maar we gaan snel terug, er is daar een pracht project (Rotterdam viert de stad) gaande, waar we nog meer van willen zien.
Updates:
Ik ben een vos tegengekomen in het Markdal, aanvankelijk dacht ik dat het een hond was, totdat ik mijn foto zag.

DSCN4126
De ooievaars zijn nog niet uitgevlogen. De moeder vliegt een stukje verder op het dak en probeert ze te lokken. Een beest gelooft het wel en blijft liggen, de andere zwiept al lekker met de vleugels.
Een zwanenechtpaar, kwam mij hun baby’s showen, 5 maar liefst, zo wollig en schattig.

DSCN4878
Er lag een zwerver met een gitaar, te slapen, op mijn fotobankje (dient als statief) nog wel.
De oude dame maakt het goed.
We hebben ons voorgenomen om ons niets meer van PP aan te trekken, geen doen. Het is een puinhoop op PP qua zooi, het is lawaaiig met spelende en ballende kids en de buurheks promoot de boel. Ze doen maar, hier gaat de muziek wat harder, horen we tenminste iets wat onze keus is.
Zo lieve mensen dat was het voor deze week, volgende week kom ik wat later ivm een weekendje weg, daar horen jullie later alles van hoor, Ciao.

`Opwinding en Genot in Amsterdam

Dat was een weekje kou lijden nadat ik mijn winterjas had weggegooid, maar…ik heb me staande en lopend gehouden en… ben nu dus beloond, de zomer is er ineens! Daar gaan we eens flink van genieten, dus hadden we gisteren een extra uitje ingelast, en…….dat liep behoorlijk uit de klauwen.
Volgende week zal ik daarover vertellen, eerst het uitje van de week, een dagje Amsterdam!
Het werd weer tijd voor een meeting met onze Amsterdamse vriendinnen
Heel democratisch hebben we gekozen voor Amsterdam, daar is zo veel te beleven.
Na wat mailtjes over en weer hadden we een dagprogramma in the pocket, compleet met een culinaire eetbelevenis. Het was nog heel moeilijk om te kiezen, zoveel leuks, interessants en lekkers in deze stad, gelukkig heeft manlief de knoop kunnen doorhakken.
Het weer was somber en wat aan de koude kant, maar…mijn fleece-je heeft zijn werk redelijk gedaan en…..het heeft niet geregend.
We hadden afgesproken bij de piano op het Centraal en hadden meteen weer de click, we gingen gewoon verder, heel vertrouwd.
Het ochtendprogramma bestond uit het bezoeken van FABCITY op Java eiland, maar eerst dronken we koffie vlak voor de schitterende Jan_Schaeferbrug.

DSCN4161 DSCN4170
De koffie smaakte ons goed, maar het stuk taart was beslist om over naar huis te schrijven, we konden er tegen hoor.
FABCITY is een tijdelijke, gratis toegankelijke campus en bestaat uit vele innovatieve paviljoens, installaties en protoypes. Honderden studenten, professionals, kunstenaars en creatievelingen, ontwikkelen een zelfvoorzienende stad tot een duurzaam stedelijk gebied, waarin ze werken, wonen, creëren, onderzoeken en presenteren er hun oplossingen voor stedelijke vraagstukken.
We zagen opvallend veel innovatieve 3D-printers voor allerlei doeleinden geschikt gemaakt, je houdt het niet voor mogelijk wat daar allemaal mee gemaakt kan worden, zoals betonnen muren, meubels, fietsen, kunst……
We zagen oplossingen voor de woningnood, in de vorm van tenten en allerlei soorten kant en klaar huizen. Echt schitterend, ik zou er zo in kunnen wonen.
Het was heel bijzonder om alles te bekijken en we staken nog veel extra’s op door de leuke gesprekken die her en der met de zeer vriendelijke mensen ontsproten.

DSCN4200
We verlieten Java eiland weer via die mooie brug en liepen door tot de volgende mooie brug (Hans van Heeswijk) die een verbinding maakt met het ‘Muziekgebouw aan het IJ’, daar gingen we een lichte lunch verorberen.
Het werd smullen van bitterballen met een wijntje in een mooie ambiance (café-restaurant de Zouthaven).
Met herboren kracht, reden we met de tram naar het ‘Stedelijk’, we waren gereed voor wat opwinding. En we raakten opgewonden hoor, daar zorgde Rudi Fuchs wel voor.
De goede man heeft een overzichtstentoonstelling samengesteld van meer dan een halve eeuw hedendaagse kunst. Rudi was speciaal voor ons ook aanwezig.
We hebben genoten tot we erbij neervielen.

DSCN4249 DSCN4277 DSCN4287
Inmiddels was het borreltijd en op weg naar het restaurant van onze keuze, liepen we tegen een gezellige kroeg aan, de ‘GlouGlou’ een wijnbar, waar ze ook speciale bieren hebben. Kat in het bakkie. De aardige eigenaar, (een gewezen fotograaf, heeft gestudeerd aan de fotoacademie in Breda en heeft een tante die bij ons om de hoek woont) liet ons allerlei wijntjes proeven en de keuze was snel gemaakt. Weer genieten was het, wat een leuke en lekkere tent. Maar we beheersten ons en namen maar 1 glaasje, want het ‘grote werk’ moest nog komen.
We hadden gereserveerd bij ‘Sinne’ zij hebben sinds kort een Michelinster!
Onze verwachtingen waren hoog gespannen en……..het was in een woord…GODDELIJK.
Wat een smaaksensaties, zoooooo lekker en voor de prijs hoef je het niet te laten, geen sterallures. We namen een drie-gangenmenu, maar we kregen er amuses bij en een soort van pré-dessert. Het was top, daar gaan we beslist eens terug.
Zeer voldaan hesen we onszelf in de tram en op het station namen we afscheid, wat een geweldige dag, wat een gezelschap en wat een warmte.
Nog even wat updates.
Huisarts is zeer tevreden over mijn bloeddruk, er mag ook nog een bètablokker af en over 2 weken weer controle, maar ik kan jullie al vertellen dat het meer dan goed zit!
Het beoogde nieuwe fototoestel is nog niet uit, ik kan niet meer wachten……
Belastingteruggave is een feit, grote blij!
Op PP is het rustig gebleven na de incidenten, maar helaas heeft een aardig stel buren besloten te gaan verhuizen, ze zijn het beu en hebben hun huis te koop gezet.
Ons ‘Italiaantje’ gaat het pand verlaten, de eigenaar komt er zelf wonen wordt er vanuit Corsica gefluisterd. Een vreemde zaak vinden wij, het betreft een gezin met 2 kinderen, ze zijn loaded en bezitten zelfs nog een huis hier (verhuur). Zou er sprake zijn van een scheiding, hebben ze hun huis buiten de stad verkocht, komt alleen hij, of zij, met of zonder kids? In ieder geval is het een kleine bovenwoning, zeker niet geschikt voor kids. We houden het in de gaten.
En als uitsmijter…….er heeft een heel weekend een dik tam konijn op de parkeerplaats gebivakkeerd, hij had zich buitengesloten en de baasjes waren niet thuis.
Ciao.